A Tanácsköztársaság története és a történelemhamisítás kérdése, Szigetvár ostroma egy játékprogrammal életre keltve, a 2033-as Mars-misszió, a dunai...  Tovább »

Valószínűleg a melyik szóból eredeztetik sokan, de nem így írják helyesen.  Tovább »

Ciki lehet helyesírási hibával elküldeni egy levelet a leendő munkaadónak, vagy a tanárodnak, de szerencsére ez ma könnyebben kiküszöbölhető, mint...  Tovább »

Elérhetővé tette a Magyar Tudományos Akadémia annak a konferenciának a felvételét, melyen a PISA-teszt magyar részről...  Tovább »

Az MTA konferenciáján sem hangzottak el eddig nem hallott magyarázatok arra, miért szerepeltünk olyan pocsékul a legutóbbi PISA-teszten, de ezeket...  Tovább »

Rejtőzködő matektehetségeket keres gimnazisták - konkrétan a kilencedik osztályába járó diákok - között a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Rényi...  Tovább »

Biztosan te is találkoztál mindkét írásmóddal az elmúlt pár napban. De vajon mi a különbség köztük, és melyik a helyes?  Tovább »

Bár a magyar utónévlista több mint négyezer keresztnevet tartalmaz, havonta átlagosan harminc-negyven kérelem érkezik a Magyar Tudományos Akadémia...  Tovább »

Csak pár emberen múlt, hogy nem kerülnek az iskolákba Balaton vagy Táblácska nevű gyerekek.  Tovább »

Az MTA kutatói szeptember óta nem kapták meg az ígért pluszpénzt, holott 400 milliót különítettek el erre.  Tovább »

A tehetségek külföldre vándorlása a legtöbb országban komoly probléma: nagy számokról van szó, hiszen a jelenség nemcsak a tudományos kutatókat...  Tovább »

Az ingyenes reklám egyik fajtája kétségkívül az, ha minél kínosabb helyesírási hibát vét valaki az üzlet cégérén.  Tovább »

Százszor könnyebbé tettek egy mérőműszert, amivel ráadásul pontosabb adatokat is kaphatnak a vulkánok belsejében zajló folyamatokról.  Tovább »

De vajon bejutottak-e a szeretők?  Tovább »

hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X