szerző:
Eduline

Sokkal több kérdésből kell felkészülniük a vizsgázóknak, cserébe kikerülnek az elavult helyzetek a KRESZ-vizsga anyagából. Itt vannak a legfontosabb kérdések és válaszok a változásokról.

Mi változik a KRESZ-vizsgán?

Bővítik és átírják a kérdésbankot, amely a vizsgakérdéseket tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy új kérdésekkel találkozhattok a vizsgán, de nem kell több kérdésre válaszolnotok, mint korábban.

Mikor jönnek az új vizsgakérdések?

Január 12-én indul újra a vizsgáztatás, már az aznap vizsgázók az új kérdésgyűjteményből kapják meg a vizsgakérdéseket.

©

Tényleg nehezebb lesz a KRESZ-vizsga?

Ez a felkészültségetektől függ. Mivel a tananyag nem változik, csak más kérdéseket tesznek fel, ha alaposan felkészültök, nem érhet titeket nagy meglepetés. Ráadásul kikerültek az elavult, már nem létező helyzetekre és technikai megoldásokra vonatkozó kérdések.

A teszten már az új KRESZ-szabályokat kérdezik?

Igen, az új kérdések mindenben megfelelnek a hatályos jogszabályoknak. Így változnak a KRESZ és a jogosítványszerzés szabályai.

Milyen szabályok változnak még?

A KRESZ-vizsgán más nem változik. Az előírt tananyag, a vizsga követelményrendszere, a számítógépes vizsgáztatási rendszer, a kérdések megjelenítése sem változik. Az A és B kategóriánál továbbra is 55 perc alatt kell válaszolnotok 55 kérdésre, ebből 45 egypontos és 10 hárompontos.

Drágább lesz a KRESZ-vizsga?

Nem változik az ár, a KRESZ-vizsgáért továbbra 4600 forintot kell fizetnetek, a forgalmi vizsgáért 11 ezer forintot, az elsősegélyvizsgáért 6500 forintot, az egészségügyi alkalmasságiért pedig 6500-7200 forintot. A tanfolyamok és pótórák árairól itt írtunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!