szerző:
Eduline

2017 legnézettebb irodalmi kvízeiből készítettünk válogatást: a középiskolában tanult verseket, a kötelező olvasmányokat, irodalmi nyitómondatokat kell felismernetek.

5. helyezett: mennyire emlékeztek a középiskolában tanult versekre? Ebből a tesztből kiderül.

Felismeritek ezt a tíz magyar verset? Zseniális, kétperces teszt

Múlt héten Ady Endrére emlékeztünk, ebből az alkalomból összeállítottunk nektek egy irodalmi tesztet. Próbáljátok ki! Irodalmi tesztet készítettünk nektek szerda estére - tíz olyan versrészletet kaptok, amely biztosan előkerült irodalomórán, vagyis elvileg mindegyiket ismeritek. Mindegyik idézetnél négy lehetséges szerzőt jelölünk meg, a négy lehetőség közül kiválasztanotok, ki írta a költeményt.

4. helyezett: és a kötelező olvasmányok? Öt idézet öt különböző regényből.

Nehéz műveltségi teszt bátraknak: felismeritek a regényeket egy mondatból?

Irodalmi tesztet ajánlunk nektek kedd estére: a következő öt kérdés megválaszolásával nem lesz problémátok, ha átrágtátok magatokat a középiskolai kötelező olvasmányokon.

3. helyezett: ebben a tesztben tíz olyan nyitómondatot találtok, melyek a leghíresebb irodalmi alkotásokat vezetik be.

Ezek az irodalom leghíresebb nyitómondatai: ti hányat ismertek fel?

Tíz olyan nyitómondat, amik a leghíresebb irodalmi alkotásokat vezetik be. Felidéződnek az emlékek, de vajon mennyit ismerünk fel belőlük, ha elénk kerülnek? Itt egy teszt, amivel kipróbálhatod a tudásod. Itt próbálhatod ki a tesztet: Ha több hasonló tartalom is érdekel, kattints ide! Tedd próbára tudásodat ezzel a teszttel! Mennyire megy a nyelvtan?

2. helyezett: memoriterek újratöltve. Vers- vagy műrészlet? Emlékeztek rájuk?

Kétperces irodalmi teszt: emlékeztek még a kötelező memoriterekre?

Az irodalom órákon, az évek alatt nagyon sok verset és műrészletet kell kívülről megtanulni. Lássuk, hogy mennyire emlékeztek rájuk, és fel tudjátok-e ma is idézni őket, ha egy tesztben látjátok meg a soraikat. Nektek elsőre hibátlan lenne? Itt találjátok a tesztet: Ha több kvíz is érdekel, kattints ide!

1. helyezett: a magyar irodalom klasszikusaitól idézünk ebben a tesztben, ezt szerettétek idén a legjobban.

Jók vagytok irodalomból? Tudjátok, kinek a verséből idézünk?

A magyar irodalom nagy klasszikusaitól szedtünk össze egy-egy híres részletet. Ti felismeritek, hogy kinek a verséből származik az adott idézet?