Minden OKJ-s képzés ingyenes? Itt a válasz

Minden OKJ-s képzést el lehet végezni ingyenesen? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Forrás: euroskills

Nem vettek fel egyetemre, ezért szeretnék elkezdeni egy szakmát, amíg nem felvételizek újra. Minden OKJ-s képzést elvégezhetek ingyenesen?

hirdetés
hirdetés

Sajnos nem. Ez egy gyakori tévhit. Bár az állam 2015 óta valóban két OKJ-s bizonyítvány megszerzését biztosítja ingyenesen, ez nem azt jelenti, hogy minden OKJ-s képzés ingyenes lenne.

Ha OKJ-s képzésekről beszélünk, megkülönböztetünk tanfolyami rendszerű és iskolarendszerű képzéseket. A tanfolyami rendszerű képzések nem ingyenesek, fizetni kell értük. A tanfolyam díját a képzést szervező iskola határozza meg. Az iskolarendszerű képzések indulhatnak nappali, esti vagy levelező rendszerben. Ezeket végezhetitek el ingyenesen. Az ingyenes képzések zömét a szakképzési centrumok alá tartozó iskolák indítják, illetve néhány egyházi és alapítványi iskola is szervez ingyenes képzéseket.

Ingyenes OKJ-s képzést kerestek? Itt megtaláljátok az összeset

Milyen OKJ-s képzéseket végezhettek el államilag támogatott formában és pontosan hol találom a képzések listáját? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Ahogy arról már többször beszámoltunk, az első és a második szakképesítés megszerzése ingyenes - akkor is, ha már van például diplomátok. Vannak azonban feltételek, amelyeknek meg kell felelni ahhoz, hogy ingyen tanulhassatok.

hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X