Így tanulhattok OKJ-s képzésen teljesen ingyen: itt egy fontos feltétel

Mire kell figyelnetek, ha államilag támogatott OKJ-s képzést kerestek, de már van egy OKJ-s szakmátok? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Olvastam, hogy két OKJ-s képzést is elvégezhetek állami támogatással. Az első szakmámat idén tavasszal fogom megszerezni. Figyelnem kell valamilyen feltételre a második képzésnél? Kizárólag ingyenes képzés érdekel.

hirdetés
hirdetés

A második szakképesítés abban az esetben szerezhető meg ingyenesen, ha a jelentkező a felnőttoktatás esti munkarendjében költségvetési támogatásban részesített szakképesítést választ a megfelelő iskolában.

Vagyis a második szakképesítés esetén feltétel az esti munkarend, az iskolarendszerű képzés, valamint az, hogy olyan intézmény olyan képzését válasszátok, amelyet az állam költségvetési támogatásban részesít.

Ingyenes OKJ-s képzésre jelentkeznétek? Itt találjátok a legfontosabb feltételeket

Kihasználnátok a lehetőséget, és állami támogatással végeznétek el két OKJ-s képzést? Érdemes odafigyelni néhány feltételre. Tényleg két OKJ-s képzés elvégzését támogatja az állam? Igen, az első és a második szakképesítés megszerzése ingyenes, de csak az iskolai rendszerű szakképzésben, és csak olyan oktatási intézményben, amely állami támogatásban részesül.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X