Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezzel a szakmával akár egymillió forintot is kereshettek néhány év munka után

Akkora az informatikushiány, hogy a programozókat már az iskolapadból elviszik a cégek. A piacon már megjelentek a néhány hónapos gyorstalpalók; ezek végzettséget nem adnak, tanulóik mégis azonnal találnak munkát.

Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A Hír Tv beszámolója szerint néhány éve nő az informatikushallgatók száma. Idén szeptemberben országszerte csaknem 6500-an kezdték egyetemi tanulmányaikat ezen a szakon.

hirdetés
hirdetés

„Ebben az évben jelentősen bővült az informatikahallgatók száma: sokkal többen jelentkeztek ilyen jellegű intézményekbe. De még továbbra is óriási hiány van, hiszen az Európai Unióban több mint 20 ezer it-szakma vár betöltésre” – fejtette ki Lengyelné Molnár Tünde, az Eszterházy Károly Egyetem Médiainformatika Intézetének igazgatója.

A cégek maguk próbálják képezni a hiányzó informatikusokat, és egyre több a néhány hónapos intenzív programozóképzés is, ahova jellemzően pályamódosító fiatalok jelentkeznek.

A hallgatók a végzettséget nem adó gyorsképzés után is több százezres bérre számíthatnak. Egy néhány éves munkatapasztalattal rendelkező informatikus pedig egymillió forintot is kereshet.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X