Kutatók szerint ettől rendesen felgyorsul az agyatok: teszteljétek!

Előbb lassítja, majd elképesztő mértékben gyorsítja a vizuális keresést, ha megadunk egy olyan információt, ami leszűkíti a keresett dolgok körét. Tegyetek egy próbát!

A John Hopkins University kutatói arra jutottak, hogy ha tudod, mit keresel, sokkal hamarabb megtalálod egy adott képen. Korábban már voltak hasonló kutatások. Ott orvosokat teszteltek, akik sokkal könnyebben észrevették a röntgenképeken a rákra utaló elszíneződéseket, ha tudták, hogy daganatot keresnek, ha nem tudták, mi a gond, akkor többször elvétették.

Most arra jöttek rá, hogy ugyanilyen hasznos lehet azt ismerni, hogy mit nem keresel. Mint ezen a képen, ahol a T betűt kell megtalálni. Annyit plusz infót adunk, hogy nem a piros ábrák közt kell keresni.

hirdetés
hirdetés

Nem ment elég gyorsan? Ez azért lehet, mert a kutatók úgy vélik, előbb lassítja a keresést az új információ, amivel leszűkül a kör, de ha rááll az agy, akkor nagyon komoly mértékben nő a hatékonyság.

További tesztek:

Műveltségi tesztek

Gépelési teszt

Helyesírási teszt

Matek negyedikeseknek

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X