Sok nevezetességhez látogattatok el a nyáron? Ismeritek a különböző országok "védjegyeit"? Teszteljétek magatokat.  Tovább »

Mennyire ismeritek a zenei stílusokat? Ma már nagyon sok olyan együttes van, aminek dalai több stílust ötvöznek egyszerre. De honnan erednek ezek?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ha jól ismeritek a magyar irodalmat, ez a kvíz izgalmas kihívás lehet számotokra. Egy-egy különleges idézetet választottunk az íróktól.  Tovább »

Mennyire vagytok képben az egyetemek történetével?  Tovább »

hirdetés

Lássuk mennyire ismeritek a magyar tájszavakat. Eligazodnátok közöttük? Most kideríthetitek ezzel a kvízzel.  Tovább »

Lássuk, mennyire ismeritek a következő történelmi fogalmakat, meghatározásokat. Tíz meghatározás és tíz fogalom, nektek megvannak a párok?  Tovább »

Közületek sokan szeptemberben kezditek az egyetemet, főiskolát. Már igazi egyetemistává avanzsáltatok? Mennyire ismeritek a következő fogalmakat?  Tovább »

Mindig jól jön, ha az ember visszaigazolást kap a szókincséről, esetleg új szavakat tanulhat. Ti hogy vagytok ezzel?  Tovább »

Lássuk, mennyit olvastatok a nyári szünetben. Felismeritek ezeket a híres regényeket az első mondatukról?  Tovább »

Megvan otthon a legújabb helyesírási szabályzat? Bele is lapoztatok már? Most kiderül, mire emlékeztek.  Tovább »

Nyáron is jól megy fejszámolás? Most letesztelhetitek, mennyire emlékeztek még arra, mit tanultatok a nyári szünet előtt. Nektek hibátlan lesz?  Tovább »

Lássuk, mennyire vagytok jók magyar nyelvből, ha a régi szavakról és kifejezésekről kérdezünk titeket.  Tovább »

Sokan a rímekről, kifejezéseikről vagy a versformáról könnyedén felismeritek híres magyar irodalmi alakjainkat, hiszen mindenki tanult róluk az...  Tovább »

Feltalálók és találmányaik, műszaki és különböző technikai eszközzel kapcsolatos kérdésekkel találkozhattok a következő kvízben.  Tovább »

Ma már egészen furcsa szakmákkal lehet találkozni, minél hosszabb egy pozíció neve, annál komolyabbnak tűnik. Ti mennyire vagytok képben?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X