Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mennyit keresnek a diplomások és a szakképesítést szerzők?

Forrás: túry

A Georgetown University kutatásának eredménye szerint egyre népszerűbbek a különböző szakképzések, a bizonyítványokat pedig gyakran többre értékelik a munkaadók, mint a diplomát – írja a Good című lap.

hirdetés
hirdetés

1980-ban mindössze az aktív dolgozók hat százaléka szerzett valamilyen szakképesítést az Egyesült Államokban, ez az arány már huszonkét százalékra ugrott. Évente mintegy egymillió amerikai kap bizonyítványt egy tanfolyam elvégzése után.

A népszerűség oka, hogy olcsóbb és gyorsabb elvégezni egy képzést, mint egy egyetemet: a tanfolyamok több mint fele mindössze egyéves. A felmérés szerint a jelentkezők kétharmada harminc év alatti.

Egy szakképzéssel a hátuk mögött havi 3250 dollárt, azaz nagyjából 750 ezer forintot tehetnek zsebre a munkavállalók. Ez valamivel kevesebb, mint a diplomások egymillió forintos átlagkeresete, de több, mint amennyire egy sima érettségivel számítani lehet.

A felmérés szerint az sem ritka, hogy egy szakképzéssel magasabb fizetést kap valaki, mint diplomával. Ennyit kereshetsz külföldön diploma nélkül – összefoglalónkat itt olvashatod.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X