Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ingyenes irodalomórákat kínál egy olasz honlap

Dante Alighieri tercináitól Italo Calvino láthatatlan lovagjáig hatszáz órából áll az első ingyenes olasz irodalom webtanfolyam. Az Oilproject, a legnagyobb olasz internetes diákhonlap részben iskolai tantermekben rögzített irodalomórákat tett fel internetre tanári magyarázattal, a szerzőket és műveiket ismert irodalmárok mutatnak be vagy maguk a diákok. Hogyan tanulhatsz ingyen, otthonról a világ legjobb egyetemein? Az online kurzusokról szóló összefoglalónkat itt olvashatod el.

Forrás: MTI / Cseke Csilla
hirdetés
hirdetés

Akárki csatlakozhat újabb órát töltve fel az oilproject.org honlapjára. Azt, hogy mi kerül fel webre, a honlapot használó közösség dönti el. Kérdéseket is fel lehet tenni, és felelés vagy dolgozat előtt az Oilproject tagjai a felkészülésben is segítenek.

"Az ötlet akkor született, amikor észrevettük, hogy az olasz irodalomról az interneten alig van videó" - mondta el az olasz sajtónak Marco De Rossi az Oilproject alapítója. Hozzátette, az ingyenes kurzus nem csak a leckeírásban segít. Közelebb kívánja vinni az olasz irodalmat azokhoz, akik Itália elszigeteltebb, szegényebb részén élnek, közelben levő könyvesbolt és könyvtár, egyetem nélkül, akár diákokról, akár tanulni akaró felnőttekről legyen szó.

"A tanulás ma már nem csak az iskolákban folyik. A diákok életében egyre gyakrabban használt eszköznek számít a web, akkor miért ne népszerűsítsük itt az irodalmat" - kérdezte Marco Belpoliti író-irodalmár, a Piero Pasolininek szentelt óra előadója. Az Oilproject irodalomóráit a Telecom Italia társaság finanszírozta.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X