Mit gondolnak az Eduline olvasói a kötelező olvasmányok listájának szűkítéséről, a "Harry Potter vagy Egri csillagok" kérdésről?  Tovább »

Kompromisszumra kellene törekedni: nagyon fontos, hogy bizonyos klasszikus magyar művek ne kerüljenek ki a kánonból, de be kellene engedni az...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Tényleg érdemes lenne kihúzni a kötelező olvasmányok listájáról a Jókai-műveket, a legismertebb Móricz-regényt vagy éppen a Bánk bánt?  Tovább »

Három különböző irodalmi teszt közül válaszhattok: mennyire ismeritek ezeket az írókat és a regényeiket?  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kinek a hőse Bébé, Szeredás Emerenc vagy éppen Csepü Palkó? Zárjátok a napot egy irodalmi teszttel.  Tovább »

Hamarosan kezdődnek a szóbeli érettségik, itt találjátok a magyarérettségi tételeit, ha a kormányhivatalok által szervezett középszintű szóbeli...  Tovább »

Milyen lesz a magyarérettségi szóbeli vizsgája? Hány pontot lehet szerezni és milyen szempontok alapján értékelnek közép- és emelt szinten?  Tovább »

Sokat olvastok, és szívesen tesztelnétek a tudásotokat? Vajon felismeritek a regényeket az első mondataikról?  Tovább »

Előre nem szóltak neki, meglepetésként érte Albert Fruzsina szociológust, hogy az Embert barátjáról.  Tovább »

A magyarérettségijére sietve esett össze házuk előtt, majd meghalt egy 18 éves szombathelyi diák - írja a Bors.  Tovább »

Sok diák arra panaszkodott nekünk, hogy nem volt elég ideje a szövegértési és a szövegalkotási feladatok megoldására. Szerintetek elég volt a 90 perc?  Tovább »

Diákokat kérdeztünk, milyennek tartják az idei feladatsort, majdnem kétezer szavazat érkezett.  Tovább »

Nyilvánosságra hozta a középszintű magyarérettségi hivatalos megoldását az Oktatási Hivatal, itt megnézhetitek, hány pontot szereztetek.  Tovább »

Az emelt szintű magyarérettségi hivatalos megoldását is közzétette az Oktatási Hivatal, itt találjátok a feladatokat és a javítási-értékelési...  Tovább »

"József Attila Fiatal életek indulója és Szabó Lőrinc Szegénynek lenni s fiatalnak című versét, több – igen releváns – szempont alapján vethették...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X