Száznegyven éve, 1877. november 22-én született Ady Endre.  Tovább »

Száznegyven éve, 1877. november 22-én született Ady Endre.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Tudjátok, végül kihez ment hozzá Kozmutza Flóra? Na és azt, hogy kinek volt viharos kapcsolata Osvát Ernővel? Ezekhez hasonló kérdések várnak rátok.  Tovább »

Ha sokat olvastok, akkor ez a teszt sem foghat ki rajtatok.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Teszteljétek a tudásotokat, mennyire ismeritek a világ különböző dolgait.  Tovább »

Milyen néven anyakönyvezték 1825. február 18-án Jókai Mórt? Ki volt az a Jókai Róza? És min vitáztak egészen az 1920-as évekig a Jókai-örökösök?  Tovább »

Ezzel a kvízzel azt tesztelhetitek, hogy mennyire ismeritek az idegen kifejezéseket. Hajrá!  Tovább »

Lássuk, mennyire vagytok jók irodalomból. Meg tudjátok mondani a következő tíz költemény szerzőjét?  Tovább »

Adyt mindenki Ady Endreként ismeri, pedig nem ez volt a teljes neve.  Tovább »

Pontosabban Petőfi Sándor családjáról.  Tovább »

Könyv formájában megjelentetik Bob Dylannek az irodalmi Nobel-díj átvételéhez kapcsolódó beszédét - közölte a Magyar Nemzet a csütörtöki lapszámában.  Tovább »

Néhány 20. századi költőnktől idézzük, mégpedig olyan versrészleteket, amelyekkel talán még az órákon sem találkoztatok. Teszteljétek a tudásotokat.  Tovább »

Érdekes figyelmeztetést kapnak a cambridge-i hallgatók - felkavaró jelenetek is vannak a Shakespeare-drámákban.  Tovább »

Az első Harry Potter-kötet megjelenésének huszadik évfordulója alkalmából nyílik pénteken kiállítás Londonban, amelyen J. K.  Tovább »

Kivették egy Mississippi államban lévő iskolakörzet tantervéből Harper Lee Ne bántsátok a feketerigót! című regényét.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X