Lássuk, mennyire vagytok jók magyar nyelvből, ha a régi szavakról és kifejezésekről kérdezünk titeket.  Tovább »

Ha többféleképpen is kipróbálnátok, hogy mennyire vagytok otthon az irodalomban, akkor a következő válogatás nektek szól.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Lefordítottunk néhány Ady Endre-verset angolra, méghozzá a Google fordítója segítségével - és időnként érdekes fordításokat kaptunk.  Tovább »

Az irodalomban számos olyan regény van, aminek a kezdőmondata legendássá vált. Kitaláljátok, hogy melyik idézet melyik könyvből van?  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Sok regényt olvastatok már? Ezzel a teszttel kideríthetitek, mennyire emlékeztek jól a szereplőkre. Melyik regény hősei a következők? Eltaláljátok?  Tovább »

Szükségetek lenne néhány olvasónaplóra? Segédanyag-gyűjteményünkben több, diákok által készített anyagot találtok.  Tovább »

A következő kvízben számokra kérdezünk rá, de mindennek semmi köze a matematikához.  Tovább »

Ha sokat olvastok és szeretitek az irodalmat, akkor ezeket a kvízetek élmény lesz kitöltenetek.  Tovább »

Ha megkérdezik a magyarokat kedvenc írójukról, a válasz évtizedek óta ugyanaz: Jókai Mór.  Tovább »

Megnéztük, melyek a legnépszerűbb alapszakok a 2018-as felvételin, mennyit kell fizetni a fővárosi kollégiumokban, és a kötelező olvasmányokkal is...  Tovább »

Ha irodalomórán jobban megismerkedtetek egy-egy szerző magánéletével, ez a kvíz tetszeni fog nektek.  Tovább »

Nem igaz, hogy kihúznák a Jókai- és a Móricz-műveket a kötelező olvasmányok listájáról, csak áthelyeznék azokat, ahogy az sem igaz, hogy a...  Tovább »

A populáris irodalomnak is lehet szerepe az irodalomtanításban, elsősorban az általános iskolákban – így válaszolt Rétvári Bence, az Emberi...  Tovább »

Mit gondolnak az Eduline olvasói a kötelező olvasmányok listájának szűkítéséről, a "Harry Potter vagy Egri csillagok" kérdésről?  Tovább »

Kompromisszumra kellene törekedni: nagyon fontos, hogy bizonyos klasszikus magyar művek ne kerüljenek ki a kánonból, de be kellene engedni az...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X