Irodalmi szöveggyűjteményből válogattunk nektek részleteket tíz olyan versből, amelyekkel jobb esetben találkoztatok órán is.  Tovább »

Ti is úgy tanultátok, hogy József Attilát elbocsátották a szegedi egyetemről?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Lássuk, ismeritek-e ezeket a magyar szavakat, tudjátok-e, hogy mit jelentenek. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

1825. február 18-án született Jókai Mór Komáromban, tehát ma van az író születésének 193. évfordulója. Lássuk, mennyire ismeritek regényeit.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Lássuk, mennyire ismeritek a következő irodalmi részleteket. Teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Különböző írók szövegeiről és ezek szereplőiről állítottuk össze nektek az alábbi kérdéssort.  Tovább »

Érdekes kérdésre kell válaszolniuk azoknak a hatodikos diákoknak, akik az OFI irodalomkönyvéből tanulják a Toldit.  Tovább »

Lássuk, mennyire megy a nyelvtan, hibátlan válaszotok van az összes kérdésre? Most kiderül, teszteljétek a tudásotokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

Felismeritek ezeket az idézeteket, és azt is tudjátok, kitől származnak? Teszteljétek a tudásotokat.  Tovább »

Köves Gyuri, Lónyay Erzsébet, Baradlay Ödön vagy éppen Esti Kornél?  Tovább »

Kínában tavaly jelent meg a magyar regény, máris az év könyvének választották.  Tovább »

A kulturális élet minden területéről válogattunk, van benne költészet, festészet, építészet és még sok izgalmas kérdéskör.  Tovább »

A következő tesztet csak bátraknak ajánljuk, hiszen nem egyszerű feladat.  Tovább »

Klasszikus versek közül válogattunk nektek, de nem a megszokott idézős módon, hanem megzenésített, feldolgozott formában.  Tovább »

"Arany (szándékos rosszindulatból?) elfelejtette megemlíteni, hogy kiskorúak ne babráljanak malomkővel, mert rájuk dőlhet!  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X