szerző:
Eduline

A békéscsabai középiskolások még a felvételi előtt megtudhatják, milyen egy átlagos egyetemi nap: részt vehetnek órákon, körbejárhatják egy egyetemi campust az "örökbefogadott" egyetemistájuk segítségével.

©

Az EBi (Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért) különleges programot szervez középiskolásoknak. Egy egész napot tölthetnek el egy egyetemistával, elkísérve őt egyetemi óráira, már most megtapasztalva az egyetem ritmusát, hangulatát, így biztos döntést hozhatnak a felvételin.

A BME-től az ELTE-n át a Corvinusig, de az Óbudai Egyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen is eltölthetnek egy napot a békéscsabai középiskolások, örökbefogadva egy ottani egyetemistát.

Jelenleg 20 egyetemista közül lehet válogatni a honlap szerint. Persze ez a húsz hallgató nem fedi le az egész felsőoktatást, így tehát korlátozottak lehetnek a lehetőségek, de a legnépszerűbb szakokat megismerhetik a középiskolások: a résztvevők között van például pszichológia, gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, nemzetközi tanulmányok, mérnökinformatikus, óvodapedagógia szakon tanuló is.

A Fogadj örökbe egy egyetemistát program a szabályzat szerint csak a békéscsabai középiskolások számára elérhető, pedig jó lenne hasonló kezdeményezés más városokban is.

Meggondoltátok magatokat? Minden, amit érdemes tudni az egyszeri sorrendmódosításról

Meggondoltátok magatokat felvételivel kapcsolatban? Még nincs késő, ugyanis szükség esetén július 11-ig egyetlen alkalommal módosítható a jelentkezési helyek sorrendje, mutatjuk hogyan. Mikor érdemes módosítani? Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott az a preferencia-sorrend, amely alapján a jelentkezéseiteket rögzítettétek.