Nyelvvizsga: ezeket a bizonyítványokat fogadják el a felvételin

Nyelvvizsgázni szeretnétek, hogy többletpontot kaphassatok a felvételin? Íme, a legfontosabb tudnivalók a határidőkről és a nyelvvizsgatípusokról.

Forrás: pixabay.com

A felsőoktatási felvételin nyelvtudásért maximum 40 többletpontot kaphattok: a középfokú (B2), komplex nyelvvizsgáért 28, a felsőfokú (C1), komplex nyelvvizsgáért pedig 40 többletpont jár. Ugyanabból a nyelvből csak egy nyelvvizsgáért kaphattok pluszpontot, ha pedig ugyanabból a nyelvből emelt szintű érettségitek és nyelvvizsgátok is van, csak az egyikért jár pont. Ha a sajátos nevelési igényű jelentkező igazolni tudja, hogy nem tudja letenni a komplex nyelvvizsgát, a szóbeliért vagy írásbeliért is megkaphatja a 28, illetve 40 pontot.

hirdetés
hirdetés

Ha két külön szinten tettetek le szóbelit és írásbelit, tehát például angolból a szóbelit középszinten csináltátok meg, az írásbelit pedig felsőfokún, akkor az egy középfokú komplex vizsgának felel meg.

A felvételin kétféle nyelvvizsga-bizonyítványt adhattok be: az akkreditált nyelvvizsgarendszerben szerzett - keményfedeles - bizonyítványokkal a szkennelésen kívül nincs más dolgotok, a más vizsgarendszerben szerzett oklevelet viszont honosíttatnotok kell: ennek ára 10 ezer forint, a határozatot pedig 21 napon belül kapjátok meg.

Az akkreditált nyelvvizsgák teljes listáját, a vizsgák típusával és az elérhető nyelvekkel itt találjátok, a honosítási eljárásról itt olvashattok, a honosítható nyelvvizsgák listáját nyelvenként pedig itt nézhetitek meg.

Arra figyeljetek, hogy a 2016-os általános felvételi eljárás során csak az április 30-ig befejezett nyelvvizsga eljárások után kaphattok pluszpontot, mert ezekről tudjátok benyújtani a bizonyítványt július 12-éig. Csak a bizonyítványt fogadják el, a sikeres vizsgáról kiállított igazolást nem. A 2016-os felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Minden a legnépszerűbb nyelvvizsgákról

Az ELTE Origó nyelvvizsgájáról

Az ECL vizsgáról

A BME nyelvvizsgája

A Corvinus nyelvvizsgája

Minden az Euroexamről

A TELC-nyelvvizsga

Minden a Debreceni Egyetem vizsgájáról

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X