Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Mindenhol rendben megkezdődött az érettségi, nagyobb csúszás sehol nem volt

érettségi 2012
Forrás: Hernádi Levente

A középszintű magyarérettségi hivatalos megoldását itt nézhetitek meg.

hirdetés
hirdetés

Az emelt szintű magyarérettségi javítókulcsát pedig innen tölthetitek le.

A szövegértési feladatsor megoldását itt nézhetitek meg

A szövegalkotási feladatsor megoldási javaslatait itt nézhetitek meg.

Rendben megkezdődtek a magyar írásbeli vizsgák hétfő reggel, problémáról sehonnan nem érkezett jelzés - közölte az Oktatási Hivatal (OH). Pósfai Péter, az OH elnökhelyettese a debreceni bombariadókról szóló rendőrségi tájékoztatás kapcsán azt mondta: az eseteket a debreceni kormányhivatal nem jelezte, munkatársuk a helyszínen is járt, de időcsúszás sehol nem történt. 

Karinthy, Arany János és Camus a középszintű magyarérettségin, részleteket itt olvashattok

A Nemzeti olvasókönyv ismertetője volt a téma a szövegértési feladatsorban - erről itt olvashattok

Ilyen esetekre az intézmények fel vannak készülve, és tartaléktermeket is kijelölnek. Ha valahol később kezdik meg a vizsgákat, azt az időt beszámítják a diákoknak, azok ennyivel tovább írhatják a dolgozatokat. A magyarérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt nézhetitek meg.

Hétfő reggel négy debreceni középiskolában bombariadó volt, egy bejelentő azzal fenyegetőzött, hogy az érettségi vizsgák idején, 9 órakor az intézményekben bomba robban. Vasárnap késő éjszaka e-mailben érkezett a fenyegetés az egyik helyi hírportál szerkesztőségébe. A rendőrség hétfőn kora reggel átvizsgálta az épületeket, de robbanóanyagot sehol nem találtak. A vizsgák kis csúszással mindenhol elkezdődtek - tette hozzá a rendőr százados. A Csokonai gimnáziumban vizsgáztató tanárok azt mondták, ott kisebb csúszással indult a magyar érettségi. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X