Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Németérettségi: feladatlapok és megoldások elsőként itt!

A némettel folytatódik a 2012-es érettségi - itt minden infót megtaláltok, folyamatosan figyelemmel követjük az eseményeket, 13 órakor pedig jövünk a középszintű írásbeli nem hivatalos javítókulcsával. Köszönjük a német érettségi nap támogatását és a feladatlapok megoldását az Euro Nyelvvizsga Központnak!

Az emelt szintű németérettségi feladatsora

Az emelt szintű németérettségi hivatalos javítókulcsa

hirdetés
hirdetés

A középszintű németérettségi feladatsora

A középszintű németérettségi hivatalos megoldása

A középszintű németérettségi első, az olvasott szöveg értését tesztelő feladatsor nem hivatalos megoldása

A középszintű németérettségi nem hivatalos megoldása - íráskészség

A középszintű németérettségi nem hivatalos megoldása - nyelvhelyesség

A középszintű németérettségi hallás utáni szövegértés részének feladatsora

11:00
Vége a középszintű németérettséginek

Ezekben a percekben ért véget a középszintű németérettségi - az emelt szinten vizsgázók plusz egy órát kapnak, ők 12 órakor fejezik be az írásbelit. 13 órakor jövünk a középszintű érettségi nem hivatalos megoldásaival!

8:40

Az emelt szintű angolérettségi hivatalos javítókulcsát itt találjátok.

8:11
A középszintű angolérettségi hivatalos javítókulcsa

Nyilvánosságra hozta a csütörtöki angolérettségi hivatalos javítókulcsát az Oktatási Hivatal - innen letölthetitek a megoldásokat.

8:00
Elstartolt a németérettségi

Több mint 25 ezren vizsgáznak reggel 8 órától németből - a megoldásokat 13 órakor találjátok meg itt, az eduline-on!

7:48

Klímapolitika, sport, állatvilág, Harry Potter, diákmunka, számítógépes játékok és könnyűzene - az elmúlt két évben ilyen témájú szövegeket kellett értelmezni a középszintű németérettségin.

Forrás: Túry Gergely
6:30
Ilyen az írásbeli emelt szinten


Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán a lentebb felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő azonban sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc. Az íráskészség vizsgarésznél a feladatok megoldásához az emelt- és középszinten vizsgázók is használhatnak nyomtatott szótárt, a többi vizsgarésznél azonban semmilyen segédeszközt nem vehetnek igénybe.

6:00
Ilyen az írásbeli középszinten


Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc: ebből az első rész, az "olvasott szöveg értése" 60 perces, a második rész, a "nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, végül az "íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora. Melyik feladat szokott nehezen menni? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

5:30

Ma a némettel folytatódik az érettségi: középszinten több mint 23 ezren, emelt szinten 2600-an vizsgáznak. Itt minden infót megtaláltok a középszintű érettségiről, 13 órakor pedig jövünk a nem hivatalos megoldással, amelyet az Euro Nyelvvizsga Központ tanárai dolgoznak ki nektek.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X