Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Németérettségi: feladatlapok és megoldások elsőként itt!

A némettel folytatódik a 2012-es érettségi - itt minden infót megtaláltok, folyamatosan figyelemmel követjük az eseményeket, 13 órakor pedig jövünk a középszintű írásbeli nem hivatalos javítókulcsával. Köszönjük a német érettségi nap támogatását és a feladatlapok megoldását az Euro Nyelvvizsga Központnak!

Az emelt szintű németérettségi feladatsora

Az emelt szintű németérettségi hivatalos javítókulcsa

hirdetés

A középszintű németérettségi feladatsora

A középszintű németérettségi hivatalos megoldása

A középszintű németérettségi első, az olvasott szöveg értését tesztelő feladatsor nem hivatalos megoldása

A középszintű németérettségi nem hivatalos megoldása - íráskészség

A középszintű németérettségi nem hivatalos megoldása - nyelvhelyesség

A középszintű németérettségi hallás utáni szövegértés részének feladatsora

11:00
Vége a középszintű németérettséginek

Ezekben a percekben ért véget a középszintű németérettségi - az emelt szinten vizsgázók plusz egy órát kapnak, ők 12 órakor fejezik be az írásbelit. 13 órakor jövünk a középszintű érettségi nem hivatalos megoldásaival!

8:40

Az emelt szintű angolérettségi hivatalos javítókulcsát itt találjátok.

8:11
A középszintű angolérettségi hivatalos javítókulcsa

Nyilvánosságra hozta a csütörtöki angolérettségi hivatalos javítókulcsát az Oktatási Hivatal - innen letölthetitek a megoldásokat.

8:00
Elstartolt a németérettségi

Több mint 25 ezren vizsgáznak reggel 8 órától németből - a megoldásokat 13 órakor találjátok meg itt, az eduline-on!

7:48

Klímapolitika, sport, állatvilág, Harry Potter, diákmunka, számítógépes játékok és könnyűzene - az elmúlt két évben ilyen témájú szövegeket kellett értelmezni a középszintű németérettségin.

Forrás: Túry Gergely
6:30
Ilyen az írásbeli emelt szinten


Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán a lentebb felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő azonban sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc. Az íráskészség vizsgarésznél a feladatok megoldásához az emelt- és középszinten vizsgázók is használhatnak nyomtatott szótárt, a többi vizsgarésznél azonban semmilyen segédeszközt nem vehetnek igénybe.

6:00
Ilyen az írásbeli középszinten


Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc: ebből az első rész, az "olvasott szöveg értése" 60 perces, a második rész, a "nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, végül az "íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora. Melyik feladat szokott nehezen menni? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el.

5:30

Ma a némettel folytatódik az érettségi: középszinten több mint 23 ezren, emelt szinten 2600-an vizsgáznak. Itt minden infót megtaláltok a középszintű érettségiről, 13 órakor pedig jövünk a nem hivatalos megoldással, amelyet az Euro Nyelvvizsga Központ tanárai dolgoznak ki nektek.

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásHVG hirdetésfelhő

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X