Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt van a németérettségi megoldása: íráskészség

6

Itt találjátok a középszintű németérettségi utolsó, az íráskészséget tesztelő feladatsorának nem hivatalos javítókulcsát. Köszönjük a német érettségi nap támogatását és a feladatlapok megoldását az Euro Nyelvvizsga Központnak.  

Lieber Tobi,

es ist gut, dass du mich gefragt hast. Wichtig ist, wozu du das Handy brauchst. Möchtest du nur telefonieren und SMS schicken, reicht ein billigeres Modell. Wenn du aber auch deine Mails lesen, gute Fotos und Videos machen willst, kauf dir lieber ein Smartphone.

hirdetés
hirdetés

Ich habe ein billiges Handy, weil ich nur die Grundfunktionen benutze. Auch damit kann ich unterwegs im Bus Musik oder Radio hören. Alles andere erledige ich an meinem Laptop.

Schreib mir dann, wie du dich entschieden hast.

Also bis später,

Tomi

Pécs, den 11.05.2012

Sehr geehrte Frau Neuner,

ich habe Ihre Anzeige gelesen und möchte im Sommer gerne mit meiner Klasse in Ihrer Jugendherberge übernachten. Wir verbringen eine Woche Anfang August in Stuttgart und planen dort auch Radtouren zu machen.

Wir sind insgesamt 26 Schüler, 15 davon Mädchen und machen in diesem Jahr das Abitur. Wir sind also alle 18–19 Jahre alt.

Ich möchte Sie fragen, wieviel wir für sechs Übernachtungen bezahlen müssten, bzw. ob auch das Frühstück, oder eventuell auch ein Abendessen im Preis inbegriffen ist. Außerdem ist es für uns wichtig zu wissen, ob und wo wir unsere Fahrräder bei Ihnen sicher abstellen können.

Könnten Sie uns weitere Informationen und Prospekte zuschicken, damit wir uns passende Freizeitaktivitäten in der Umgebung aussuchen können.

Ich danke Ihnen für Ihre Hilfe im Voraus.

Mit freundlichen Grüßen

Zita Kiss

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (6) , melyek közül a legfrissebbek:

Kárász Dávid

Jó hír!

Aki gondolkodik az ausztriai továbbtanulással kapcsolatban, az megnyugtatjuk, hogy a következő félévtől az EU állampolgársággal rendelkező személyeknek továbbra is jár a tandíj mentesség a TU, WU esetében. A többi egyetemről egyenlőre nem tudunk biztos infót nyújtani.

Ezenfelül, szeretnénk mindenkit tájékoztatni arról, hogy a magyar jelentkezéssel ellentétben az osztrák rendszer sokkal rugalmasabb, így jelentkezéseket a nyár végéig is elfogadják a következő szemeszterre.

Ez azoknak is érdekes lehet, akit esetleg nem vettek fel a kívánt magyarországi egyetemre.

Következő szeminárium:

2012. május (25)-26-27; jelentkezés május 18-ig

jelentkezés:

e-mail: [email protected]
facebook: https://www.facebook.com/events/393613494002831/

eduline

Az emelt szintű feladatsor javítókulcsát csak holnap reggel ellenőrizhetitek, és akkor kerül fel a hallás utáni szövegértés megoldása is.

Szabolcs

Az emelt német megoldásai mikor lesznek megtekinthetőek?:)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X