Közoktatás Eduline

Az oktatási államtitkár szerint a diákok túlterheltsége "nem alátámasztható sztereotípia"

Elolvasom

"Csökkentjük a tanulók, a pedagógusok terheit, megvalósul az intézmények nagyobb szabadsága, és szeretném, ha részesei lennének annak a párbeszédnek, amellyel jobb, versenyképesebb oktatást tudunk biztosítani" - mondta a Magyar Időknek adott interjúban Bódis József oktatási államtitkár, aki arra is kitért, hogy a kormány ebben a ciklusban is folytatja a megkezdett reformokat az oktatás átalakítása terén.

Közoktatás Unyatyinszki György

Nagyot mondana a Klik, de ezt mindenki tudja

Elolvasom

A sztrájk miatt előfordulhat, hogy néhány helyen be kell pótolni az elmaradt órákat, a Klik viszont szeretne nagyot mondani, ezért közölték, hogy a tananyagot mindenhol be kell pótolni. Még jó, hiszen ez a törvény, viszont erre sok lehetősége van a tanároknak.

Közoktatás Eduline

Bekerül a meleg történelem a tankönyvekbe

Elolvasom

Szeptembertől a homoszexualitásról is tanulni fognak a kaliforniai diákok – ez az első amerikai állam, amely engedélyezi, hogy a melegek és leszbikusok társadalmi helyzetéről, a homoszexualitás kultúrtörténetéről szóló szövegek is bekerülhessenek a tankönyvekbe.

Közoktatás Eduline

Így működhetne a világ legjobb iskolarendszere - a nyolc alapszabály

Elolvasom

A tanév végén nemcsak egymillió osztrák diák számára kezdődik meg a vakáció, a nyár az osztrák kormány – eddig sikertelen – oktatási reformpróbálkozásainak szüneteltetését is jelenti. Pedig a közoktatás átalakítására bőven van nemzetközi példa – a Die Presse összefoglalta a hatékony iskolarendszer nyolc alapelvét.

Érettségi-felvételi Eduline

Készülj velünk a matekérettségire!

Elolvasom

Jövő héten indul az eduline és a matekerettsegi.hu közös érettségi előkészítő sorozata, minden héten egy-egy olyan témakört fogunk feldolgozni ami jó eséllyel visszaköszönhet élesben is. Ráadásul bemutatunk nektek egy olyan új interaktív tanulási formát, amit máskor is használhattok ha elakadnátok a tanulásban.

1 2