Közoktatás Eduline

LMP: a tanárok joggal érezhetik úgy, hogy Hoffmann gúnyt űz belőlük

Elolvasom

Az LMP véleménye szerint ámítás és valóság kettőssége jellemzi a most kezdődő tanévet, mert a "nagy csinnadrattával" újranyitott néhány kisiskoláról szóló sikerpropaganda mellett sok tucat idén bezárt vagy anyagi kényszerből egyházi fenntartásba adott önkormányzati iskoláról is beszámoltak a hírek - írta közleményében Osztolykán Ágnes.

Közoktatás Eduline

Tankönyvek nélkül kezdhetik a tanévet az eladósodott iskolák

Elolvasom

Nem biztos, hogy minden iskolához eljutnak majd szeptemberig a tankönyvek; a Tankönyves Vállalkozók Országos Testülete (TVOT) ugyanis azt ajánlja a tagjainak, hogy ne szállítsák ki a tankönyvek egy részét azoknak az iskoláknak, melyek fenntartója még a tavalyiak árát sem fizette ki - írja a Magyar Nemzet.

Közoktatás Eduline

Több ezer tanárnak kell fizetés nélkül kihúznia a nyarat

Elolvasom

Tanárok ezrei maradnak fizetés nélkül nyárra, mert az iskolák vezetői takarékossági okokból úgy döntöttek, hogy határozott idejű szerződést kötnek velük. A pedagógusok szerződése így a tanév végén lejár, akikkel újra szerződnek, azokkal is csak szeptember elsején kötnek megállapodást. A Pedagógusok Szakszervezeténél az ATV-nek azt mondták, etikátlannak tartják az eljárást. Az oktatási államtitkárságon nem akartak nyilatkozni, de közleményben azt írják: törvénytelenül járnak el az intézmények, és elítélik az ilyen eseteket.

Közoktatás Eduline

Megvan, mikor kezdődik a 2011/2012-es tanév

Elolvasom

Megjelent a 2011/2012-es tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet a Magyar Közlöny legfrissebb számában. Hoffmann Rózsa államtitkársága felrúgta az eddigi szokásokat, az oktatásért felelős tárca eddigi vezetői ugyanis korábban, minden év májusában hozták nyilvánosságra az érettségi időpontokat és egyéb fontos információkat is tartalmazó dokumentumot.

1 2 3