szerző:
MTI

A kormány az oktatás tárgyi feltételeit folyamatosan javítja, az idei tanévben 190 milliárd forinttal többet költ erre a célra. Az oktatás tartalmát azonban a pedagógusok határozzák meg - mondta az emberi erőforrások minisztere a IX. Nemzeti Tanévnyitón az emberi erőforrások minisztere Esztergomban, pénteken. Az új Nemzeti alaptantervről azonban semmit nem árult el.

©

"Nemzetünk ismételt felemelkedését várjuk a Nemzeti Alaptantervtől. A legkiválóbbak készítették elő a szakmai javaslatokat. Mi észrevételeinkkel, javaslatainkkal, elvárásainkkal, önök erkölcsi támogatással járultak hozzá, így mindnyájan alkotótársak vagyunk" - közölte Kásler Miklós az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola ünnepségén.

Korábban sajhírek arról szóltak, hogy az új NAT tervezetéről a nemzeti tanévnyitó napján, azaz augusztus 31-én hullhat le a lepel: a HVG úgy tudja, Kásler Miklós miniszter maga fogja meghirdetni az egyelőre titkolt új NAT társadalmi vitáját.

Drasztikus változás az iskolákban? Nem lesz több kémia-, fizika- és biológiaóra?

Az új Nemzeti alaptanterv tervezetét pár napon belül hozzák nyilvánosságra, néhány elemről már terjednek a hírek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma eddig titokban tartotta az új Nemzeti Alaptanterv tervezetét, amelyről a hírek szerint Kásler Miklós miniszter a nemzeti tanévnyitón beszél majd pénteken, a vitára bocsátandó tervezet aznap kerülhet nyilvánosságra. Néhány elem azonban kiderült.