Közoktatás Eduline

Nem jár jól az az iskola, ahol csak októberben kezdődik el a tanév

Elolvasom

Csak októberben kezdődhet el a tanév Tiszabecsen, miután az iskolafelújítást végző kivitelező cég és a helyi önkormányzat között elszámolási vita keletkezett - írta szerdai számában a Kelet-Magyarország. Az elmaradt tanítási napokat szombati tanítással és az szünetek megnyirbálásával próbálják majd pótolni.

Közoktatás Eduline

Elkezdődött az idei tanév

Elolvasom

A ma reggeli becsengetéssel véget ért a közel két és fél hónapos nyári szünet és megkezdődik a 2010/2011-es tanév. Az oktatási államtitkárság közlése szerint nappali rendszerben mintegy 1,3 millió diák ül az iskolapadba, az óvodásokkal együtt ősztől több mint másfél millióan járnak közoktatási intézményekbe

Felsőoktatás Eduline

Mit kezdjek a gazdasági diplomámmal?

Elolvasom

A nagyobb, külföldi tulajdonú, Közép-Magyarországon elhelyezkedő, és exportra termelő cégek szívják fel a legtöbb pályakezdő közgazdászt és pénzügyest. A kisebb cégek sokat akarnak alkalmazottaiktól, és jobban félnek a friss diplomásoktól, - akik viszont a Big4-ról álmodoznak, fizetési igényeik pedig sokszor jóval túllépik a reális határt. Munkaerő-piaci körkép a gazdasági végzettségűek szemével.

Érettségi-felvételi Eduline

Az egész életedet befolyásolja, hogy milyen a középiskolád

Elolvasom

Lényegében már a középiskola megválasztásával eldől, hogy a diákból diplomás lehet-e, vagyis a szülők társadalmi pozíciójától legalább annyira függ a gyerek jövendő státusa, mint a képességeitől – állapítható meg abból a felmérésből, amelyet szociológushallgatók készítettek érettségi előtt álló budapesti diákok körében.

Felsőoktatás Eduline

Középiskola Nagy-Britanniában

Elolvasom

Mi kell a jelentkezéshez, ha eldöntötted, hogy kint szeretnél tanulni? Mi a különbség a Grammar School és a Technical College között? Mit jelent az A+ és mit az U a bizonyítványban? Mi számít nemzeti sportnak náluk a focin kívül? Kérdések és válaszok a kinti tanévvel kapcsolatban.

Közoktatás Eduline

Egy hét múlva kezdődik az idei tanév

Elolvasom

Egy hét múlva véget ér a közel két és fél hónapos nyári szünet, szeptember 1-én mintegy 1 millió 348 ezer tanuló számára kezdődik meg a 2009/2010-es tanév. Az országos közoktatási tanévnyitót augusztus 31-én, hétfőn tartják a budapesti Radnóti Miklós Gimnáziumban.

Közoktatás Eduline

A BME-n képzik a cégek saját vezetőiket

Elolvasom

Nyolcadik tanévét kezdi a KPMG-BME Akadémia, a KPMG és Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös oktatási szervezete. A tanévnyitón a résztvevők megismerhették a 2008/2009-es tanév portfólióját és az Akadémia eddigi eredményeit is. Tavaly csaknem 300 cég, szervezet mintegy 2800 dolgozója vett rész a kurzusokon, ez mintegy 47 százalékos bővülés az előző tanévhez képest.

1 2 3