szerző:
Eduline

A tavalyinál közel 2 220 pedagógussal és 24 ezer gyerekkel kevesebb kezdi meg az új tanévet szeptemberben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium statisztikai osztályának adatai szerint, melyet a Magyar Nemzet ismertetett.

A végleges adatokat október 15-éig kell közölniük az intézményeknek a hozzájuk járó gyerekek és az alkalmazott pedagógusok létszámáról, ám a minisztérium már elkészítette a következő tanévre vonatkozó létszámbecslést. Így fog kinézni a 2011/2012-es tanév: a legfontosabb dátumokról, a vizsgaidőpontokról és a tanítási szünetekről itt olvashatsz.

Huszonnégyezerrel kevesebb diák kezdi meg a 2011/2012-es tanévet
©

Arányaiban a gimnazisták és a szakközépiskolások száma csappan meg a legjelentősebben; előbbiek közel 7 000, utóbbiak több mint 7 500 fővel lesznek kevesebben. A minisztériumban feldolgozott adatok alapján eddig mindössze egyetlen intézmény jogutód nélküli megszűnése biztos.
   
A lap ezzel összefüggésben emlékeztet arra, hogy egy törvénymódosítás megkönnyítette, hogy a súlyos pénzügyi nehézségekkel küzdő önkormányzatok egyházi fenntartásba adják át iskoláikat. Hány oktatási intézmény kerül az egyházakhoz szeptembertől? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

MTI