Több mint 300 aktív tanári álláshirdetés van ma Magyarországon, csak Budapesten nyolcvannál több betöltetlen tanári állást lehet találni.  Tovább »

Milyen az alkalmassági vizsga az osztatlan tanárszakokon? Kell-e készülni valamilyen szakirodalomból? Hány perces a vizsga?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Balog Zoltán szerint "minden napra akadna egy-egy jó hír, egy-egy biztató eredmény, egy új fejlesztés, egy megnyíló lehetőség".  Tovább »

Összecsúszott a két típusú tanárképzés gyakorlati része, így rengeteg a kistanár a szegedi gyakorlóiskolákban.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egyre többen jelentkeznek a tanárképző karokra, az osztatlan tanárképzésre különösen nagy volt az érdeklődés az elmúlt három-négy évben - erről a...  Tovább »

Komoly ösztöndíjat nyerhetnek a tanári pályára készülő hallgatók.  Tovább »

A hatosztályos gimnáziumokban matematikából átlagosan Szingapúr eredményeit hozták a diákok, a gond az általános iskolában és a szakképzésben...  Tovább »

Az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) által kidolgozott program lehet az új irány - írja a Magyar Hírlap.  Tovább »

Bár ötezer fővel nőtt 2012 óta a tanárok száma, a férfiakat továbbra sem vonzza jobban a pedagógusi pálya - derül ki az Emberi Erőforrások...  Tovább »

Az elmúlt években növekedett a tanárképzésbe jelentkezett és felvett hallgatók száma - mondta az oktatási államtitkár szerda reggel a Kossuth Rádió...  Tovább »

Pénzbeli és természetbeni támogatás formájában segíti a számítástechnika-oktatást az Európai Unió országaiban, köztük Magyarországon is az Oracle 3...  Tovább »

A túlterhelésen lehet változtatni, a tanároknak vállalniuk kell a döntést, hogy mit tanítanak, és mit nem, az új nemzeti alaptanterv koncepciója...  Tovább »

Eltűnik a mesterszak, így aki alapdiplomával akar tanárrá válni, kezdhet mindent az elején.  Tovább »

Az elmúlt évek statisztikáit bogarászta ki egy szaktanár: igaz, hogy bizonyos tárgyaknál megháromszorozódott a felvett hallgatók száma az osztatlan...  Tovább »

Nem egyszerű a célul kitűzött "átpolitizáltságtól mentes, szakmai" munkához tartani magát a Történelemoktatók Szakmai Egyesületének, ha csak olyan...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X