Az 1526-os mohácsi csata helyszíneinek pontos meghatározását lehetővé tévő, mára már feltöltődött ősi Duna-medret fedeztek fel a...  Tovább »

Mikor indult Budapesten az első villamos? Hol közlekedett Magyarországon az első vonat? Miért van a Puskás Ferenc Stadion (M2) megállónál négy vágány?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Lássuk, mennyire emlékeztek még a történelmi dátumokra és híres csatákra. Nektek menne atlasz vagy internetes segítség nélkül.  Tovább »

A Molotov-koktél teljes „receptje” szerepel a 12. évfolyamosok történelemkönyvében – szúrta ki egy szülő.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Nap mint nap járjátok az utcákat, de vajon tudjátok, hogy kiről is nevezték el őket? Lássuk, kiket ismertek!  Tovább »

Mikor pusztította el a Vezúz kitörése az ókori római romvárost?  Tovább »

Elfogadhatatlannak tartják, hogy az új Nemzeti alaptanterv tervezete a nyilvánosság kizárásával készült, „abszurdum, hogy még a tervezet megjelenése...  Tovább »

A történelemoktatás terén a legégetőbb probléma a tananyag zsúfoltsága, ezen kétségkívül változtat az új Nemzeti alaptanterv (NAT) tervezete.  Tovább »

Egyszerre tesztelhetitek magatokat nyelvtanból és történelemből.  Tovább »

Összegyűjtöttünk nektek néhány történelmi eseményt, melyek segítségével tesztelhetitek mennyire mennek az évszámok.  Tovább »

Sokat tanultatok róluk, vajon fel is ismeritek őket? Teszteljétek magatokat egy különleges teszttel.  Tovább »

Elégedett az új Nemzeti alaptanterv tervezetével a Történelemoktatók Szakmai Egyesülete, szerintük tananyagcsökkentés várható.  Tovább »

Lássuk, tudtok-e annyit, mint azok a diákok, akik idén érettségiztek. Ti hány pontot szereznétek a következő feladatban?  Tovább »

Szakmai szempontokból továbbra is szükségesnek tartjuk a szabad atlasz- és tankönyvválasztást - így reagált a Történelemtanárok Egylete arra, hogy...  Tovább »

Jók vagytok töriből? Ideje a szeptemberi iskolakezdés előtt egy kicsit ismételni az évszámokat, neveket és csatákat. Készen álltok?  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X