Bajba került a hátrányos helyzetű roma gyerekeket oktató Dr.  Tovább »

Fellebbez az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Fővárosi Törvényszék keddi ítélete ellen, amelyben az áll, hogy huszonnyolc általános iskolában...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Huszonnyolc általános iskolában jogellenesen elkülönítették, ezzel diszkriminálták a cigány tanulókat, ezt állapította meg a Fővárosi Törvényszék...  Tovább »

Lezárult a Kaposvári Kodály Zoltán Általános Iskola Pécsi Utcai Tagiskolája szegregációs ügyének felülvizsgálati eljárása: a Kúria hatályában...  Tovább »

hirdetés

Kiterjeszthetik a nehéz körülmények között végzett munkáért járó pedagóguspótlékot, egyebek mellett ez is szerepel az antiszegregációs cselekvési...  Tovább »

Kaposváron épp most próbálnak meg felszámolni egy gettóiskolát, miután jogerős bírósági ítélet kötelezte őket erre.  Tovább »

A Kúria ítélete elrendelte az oktatási szegregáció felszámolását egy kaposvári általános iskolában.  Tovább »

Több európai országban továbbra is gyerekek ezrei számára tagadják meg az egyenlő hozzáférést az oktatáshoz, noha az iskolai szegregáció sérti az...  Tovább »

A roma gyerekek diszkriminációja gyakori a csehországi iskolákban - állapította meg a csehországi romák 2016-os helyzetéről készített szakértői...  Tovább »

Bár egyre több sajátos nevelési igényű (SNI) gyereket oktatnak átlagos igényű társaikkal együtt, vagyis integráltan, még mindig jelentős eltérések...  Tovább »

Nagyon messze vagyunk a társadalmi egyenlőségtől.  Tovább »

A társadalmi integráció kulcsa és elengedhetetlen előfeltétele az oktatás, egész Európában.  Tovább »

Bár a világ legtöbb országában az integrált oktatás vezetett eredményre a nehézségekkel küzdő diákok felzárkóztatására, felmerült a kormány ötletei...  Tovább »

Megosztja az eduline olvasóit az oktatási államtitkárság ötlete a hátrányos helyzetű, nehezen beilleszkedő diákoknak létrehozandó bentlakásos...  Tovább »

A részletes és megoldási javaslatokat is megfogalmazó PISA-jelentés nyilvánosságra került egyes részletei szerint a halmozottan hátrányos helyzetű...  Tovább »

hirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X