Nagyon messze vagyunk a társadalmi egyenlőségtől.  Tovább »

A társadalmi integráció kulcsa és elengedhetetlen előfeltétele az oktatás, egész Európában.  Tovább »

Bár a világ legtöbb országában az integrált oktatás vezetett eredményre a nehézségekkel küzdő diákok felzárkóztatására, felmerült a kormány ötletei...  Tovább »

Megosztja az eduline olvasóit az oktatási államtitkárság ötlete a hátrányos helyzetű, nehezen beilleszkedő diákoknak létrehozandó bentlakásos...  Tovább »

A részletes és megoldási javaslatokat is megfogalmazó PISA-jelentés nyilvánosságra került egyes részletei szerint a halmozottan hátrányos helyzetű...  Tovább »

A Jobbik 2010 óta visszatérő javaslatához hasonlóan bentlakásos felzárkóztató intézményekbe terelné a hátrányos családi hátterű, nehezen...  Tovább »

Navracsics Tibor utalt erre egy interjúban.  Tovább »

A falusi iskolák szegregálódása már akkor megindul, ha csak azt hiszik a szülők, hogy veszélybe került az oktatás minősége, de a roma diákok...  Tovább »

Az oktatásért felelős miniszter Berlinben átvehette a Rainer Hildebrandt emlékérmet a romák társadalmi felzárkózása, valamint a volt NDK-ból...  Tovább »

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a magyar diákok romló eredménye nem véletlen, melyhez nagyban hozzájárul a szegregáció.  Tovább »

A kaposvári esetet követően további 17 iskolát zárathatnak be a magyar bíróságok, mert azok elkülönítették a cigány tanulókat - ez a legutóbbi...  Tovább »

A gyöngyöspatai perben az iskola munkatársai állítják, nem is tudták, hogy cigányok azok a gyerekek, akiket elkülönítve oktattak.  Tovább »

Az amerikai Last Week Tonightban John Olver átfogóan bemutatta, hogy milyen pozitívumokkal jár, ha felszámolják a gyerekek megkülönböztetését.  Tovább »

Alternatív Nobel-díjasok írtak a miniszterelnöknek.  Tovább »

Be kell zárni egy kaposvári iskolát, mert a bíróság szerint szegregálták a tanulókat.  Tovább »

hirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X