Felsőoktatás Eduline

Ezeket a szakokat választják a legjobban érettségizők

Elolvasom

Egy tanulmány arra kereste a választ, hogyan választottak felsőoktatási szakot az érettségit tevők legjobb 10 százaléka. Preferenciáik alapján az első 10-be csak budapesti egyetemek karai kerültek. Számukra még mindig népszerűek a társadalomtudományi és bölcsészeti szakok.

Felsőoktatás Eduline

Melyik szakon végeztetek? Ennyi idő alatt találtok munkát

Elolvasom

Átlagosan 4,19 hónapot kell várnia egy frissen végzett diplomásnak arra, hogy munkát találjon. Az érintettek egyharmada azonban ennél jóval hamarabb, kevesebb mint egy hónap alatt megtalálja a helyét a munkaerőpiacon – erre jutott a Frissdiplomások 2014 tanulmány a Diplomás Pályakövető Rendszer adatai alapján.

Felsőoktatás Eduline

Egyre több ausztrál diák tervezi, hogy a mezőgazdaságból fog megélni

Elolvasom

Ausztráliában több egyetemen észlelték, hogy a mezőgazdaság iránti érdeklődést felváltja az eddig divatos gazdasági és más tudományágakat, amelyek az utóbbi száz év legaszályosabb évtizedében voltak népszerűek. Az aszály tavalyi megszűnésével a mezőgazdaság, az ausztrál gazdaság fő ágazata csábító karrierlehetőséggé vált, hiszen ezen a területen nincs hiány állásokban.

Közoktatás Edupress

Magyar felsőoktatás kontra bolgonai rendszer

Elolvasom

"Hogyan akarjuk megvalósítani a felsőoktatásban az egyes intézmények közötti átjárhatóságot, ha még hazánkon belül, sőt még a Budapesti Corvinus Egyetem kampuszai között sem tudjuk maradéktalanul megoldani a szakok közötti váltást" - vázolta megnyitó beszédében a megreformált rendszer nehézségeit Mészáros Tamás, az általa említett intézmény rektora január 28-án, a Magyar Felsőoktatás 2008 nevet viselő műhelykonferencián.

Közoktatás Edupress

Megjelent a Felvételi tájoló 2009

Elolvasom

Megjelent a Felvételi tájoló 2009 című kiadvány, amely a pályaválasztás előtt álló fiataloknak segít eligazodni a felsőoktatási intézmények által meghirdetett szakok világában. A kötetből többek között megtudható, hogy egy adott szakon milyen tantárgyakat kell hallgatni, milyen képességek szükségesek az elvégzéshez és hogy milyenek az elhelyezkedési esélyek a képzés befejezése után. A könyvet, a Felsőoktatási felvételi tájékoztató kiadója és a felvi.hu honlap szerkesztője, az Educatio Kht. munkatársai készítették, így az kiegészíti a többi hivatalos kiadvány tartalmát - adta hírül az Educatio Kht.