szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha jövőre felvételiztek és már kiválasztottátok, milyen szakra jelentkeznétek, akkor érdemes még a képzés megjelölése előtt elolvasnotok a szakleírásokat. Itt a teljes lista.

Mielőtt kiválasztjátok a - név alapján - titeket érdeklő képzéseket, nézzetek utána, milyen tantárgyakat fogtok tanulni, ha bekerültök. Az egyik legjobb forrás a felvi.hu szakkeresőjének „szakleírások A-tól Z-ig” menüpontja.

©

A különböző képzési területek közül kell kiválasztanotok a megfelelőt, a bal oldalon pedig kiválaszthatjátok a képzési szintet, majd a szak nevére kattintva részletes leírást kaphattok.

Ha az adott egyetemi vagy főiskolai kar oldalán megtaláljátok a szak kurzuslistáját, az a legjobb. Bármennyire is unalmas olvasmánynak tűnik, nézzétek át a listát, abból ugyanis megtudhatjátok, milyen tantárgyaitok lesznek.

A 2020-as felvételitől kötelező nyelvvizsgáról szóló összes cikkünket itt találjátok.  

Felvételi kisokos: mennyit ér egy középfokú nyelvvizsga jövőre?

Hány pontot ér a 2020-as felvételin a középfokú nyelvvizsga, ha már nem kötelező? Mennyit kapnak azok, akiknek felsőfokú vizsgája van? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.