szerző:
Eduline

Egyetemre jelentkeznétek, de nem tudjátok, hol nézhetitek meg a meghirdetett szakok listáját? Egy kicsit körbenéznétek, hogy milyen továbbtanulási lehetőségek vannak? Ihletet gyűjtenétek az szakválasztáshoz?

©

A meghirdetett szakokat a felvi.hu szakkeresőjében találhatjátok meg. A 2018 szeptemberében induló képzések érhetőek el jelenleg a listában.

Itt lehetőségetek van kiválasztani a keresett szakok jellemzőit, a képzési területet, az egyetemet vagy főiskolát, a települést és minden lényeges dolgot, ami alapján könnyebben rátaláltok a megfelelő képzésre.

©

A szűrőkkel az egyetemet és a kart is kiválaszthatjátok, a keresés gombra kattintva pedig a kritériumoknak megfelelő szakokat kapjátok.

©
©

Ezen felül beállíthatjátok, hogy nappali vagy esti képzést, állami ösztöndíjas vagy önköltséges szakokat szeretnétek keresni. A szakkereső jelenleg a 2018. szeptemberben induló képzéseket tartalmazza. A doktori képzések listája várhatóan 2018 januárjában frissül.

Ilyenek lesznek a minimumponthatárok a 2018-as felvételin

Változnak-e 2018-ban a felvételi minimumponthatárai? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Újra szeretnék felvételizni, de 300-nál kevesebb pontom van. Emelkedett a minimumponthatár? Vagy maradt a tavalyi? 2018-ban marad a 2017-es minimumponthatár: - alap- és osztatlan szakon 280 pont - felsőoktatási szakképzésen 240 pont- mesterképzésen 50 pont Ha ennél kevesebb pontot szereztek, sem állami ösztöndíjas, sem önköltséges formában nem kezdhetitek meg tanulmányaitokat.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás