A 15-29 éves korosztály körében a munkanélküliség kétszer akkora, mint a teljes felnőtt lakosságban, minden 7. harminc év alatti munkanélküli.  Tovább »

Megnéztük, hogyan tanulhattok tovább Ausztriában teljesen ingyen, milyen OKJ-s képzések közül választhattok, ha az egészségügyben szeretnétek...  Tovább »

Milyen végzettséggel nem számíthattok több százezer forintos fizetésre? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.  Tovább »

Nyilvánosságra hozták azoknak a szakmáknak, munkaköröknek a listáját, amelyekben csak meghatározott képesítéssel lehet elhelyezkedni.  Tovább »

(x)

A BGF-en találkoznak a fiatal közgazdászok

Idén a Budapesti Gazdasági Főiskola rendezi hazánk legnagyobb felsőoktatási tudományos seregszemléjének, a XXXII.  Tovább »

Hónapok óta böngészitek az álláshirdetéseket és járkáltok interjúkra, de semmi? Adunk néhány ötletet, amelyekkel könnyebben találhattok munkát.  Tovább »

Mennyit ér a nyelvtudás a munkaerőpiacon? Milyen esélyeik vannak azoknak a friss diplomásoknak, akik egy idegen nyelvet sem beszélnek?  Tovább »

A bölcsészek tényleg a gyorséttermekben kötnek ki? Érdemes egyáltalán diplomát szerezni?  Tovább »

Szakmunkásokból, mérnökökből és orvosokból van a legnagyobb hiány Magyarországon és világszinten is - derül ki a Manpower Group 2014-es felméréséből.  Tovább »

Pályakezdő állást vagy gyakornoki programot kerestek? Külföldi vagy belföldi munkára vadásztok? Megmutatjuk, hogyan készülhettek fel az állásbörzékre.  Tovább »

Milyen gyorsan és milyen területeken találhattok munkát, mekkora az átlagkereset vagy éppen a munkanélküliség a különböző szakokon végzett...  Tovább »

Ha szakmai gyakorlatra, esetleg pályakezdőként állásra jelentkeztek, nem érdemes többoldalas önéletrajzot kreálni - akkor sem, ha a megszerzett...  Tovább »

Végre értitek, mit jelent az, hogy "kezdő fizetés", a péntek estét pedig szívesebben töltitek kedvenc sorozatotok társaságában, mint valamelyik...  Tovább »

Három év után idén először csökkenő tendenciát mutat a francia diplomások elvándorlási kedve - derül ki az OpinionWay közvélemény-kutatóintézet...  Tovább »

Zseniális videóban foglalták össze, mivel kell megküzdenie minden friss diplomás munkanélkülinek.  Tovább »

Milyen az, amikor a szülők, a volt csoporttársak, sőt a szomszéd is álláskeresési tippekkel bombáz titeket?  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X