Mennyit ér a nyelvtudás a munkaerőpiacon? Milyen esélyeik vannak azoknak a friss diplomásoknak, akik egy idegen nyelvet sem beszélnek?  Tovább »

A bölcsészek tényleg a gyorséttermekben kötnek ki? Érdemes egyáltalán diplomát szerezni?  Tovább »

Szakmunkásokból, mérnökökből és orvosokból van a legnagyobb hiány Magyarországon és világszinten is - derül ki a Manpower Group 2014-es felméréséből.  Tovább »

Pályakezdő állást vagy gyakornoki programot kerestek? Külföldi vagy belföldi munkára vadásztok? Megmutatjuk, hogyan készülhettek fel az állásbörzékre.  Tovább »

(x)

Gyűjts élményeket is az ötösök mellé!

Emlékezetessé akarod tenni hallgatói éveidet? Az iskolapadban megszerzett tudás mellett élményekre, igazi tapasztalatokra is vágysz?  Tovább »

Milyen gyorsan és milyen területeken találhattok munkát, mekkora az átlagkereset vagy éppen a munkanélküliség a különböző szakokon végzett...  Tovább »

Ha szakmai gyakorlatra, esetleg pályakezdőként állásra jelentkeztek, nem érdemes többoldalas önéletrajzot kreálni - akkor sem, ha a megszerzett...  Tovább »

Végre értitek, mit jelent az, hogy "kezdő fizetés", a péntek estét pedig szívesebben töltitek kedvenc sorozatotok társaságában, mint valamelyik...  Tovább »

Három év után idén először csökkenő tendenciát mutat a francia diplomások elvándorlási kedve - derül ki az OpinionWay közvélemény-kutatóintézet...  Tovább »

Zseniális videóban foglalták össze, mivel kell megküzdenie minden friss diplomás munkanélkülinek.  Tovább »

Milyen az, amikor a szülők, a volt csoporttársak, sőt a szomszéd is álláskeresési tippekkel bombáz titeket?  Tovább »

A Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) alapképzési szakos hallgatóinak 49 százaléka már főiskolás évei alatt munkát vállal, a dolgozó hallgatók 73...  Tovább »

Hamarosan kezdődik a 2015-ös felvételi: összegyűjtöttük azt a négy dolgot, amelyért - a megszerzett tudáson kívül - érdemes jelentkezni egyetemre...  Tovább »

Mennyit keresnek a friss diplomások? Megnéztük a legfrissebb pályakövetési adatokat, amelyek intézményekre lebontott átlagfizetéseket is tartalmaznak.  Tovább »

Átlagosan 148-171 ezer forintot keresnek az agrárdiplomát szerző pályakezdők - derül ki a friss pályakövetési adatokból.  Tovább »

Átlagosan bruttó 136 ezer forintot keresnek a természettudományi végzettségű pályakezdők - derül ki a friss pályakövetési adatokból.  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X