Egyszerűn nehéz rossz lóra tenni, ha valaki informatikusnak vagy gépészmérnöknek áll, a bölcsészek pedig sokat köszönhetnek rugalmasságuknak.  Tovább »

A felnőtt lét igazi ízét érezhetik meg, akiknek nem lesz elég pontszámuk, illetve kilépnek az egyetem kapuján.  Tovább »

2010-ben 420 rezidens kezdte meg a szakképzést a kórházakban, 2015-ben már 917 fiatal vesz részt a betegellátásban.  Tovább »

Informatikus diplomával 227-350 ezer forintos átlagfizetésre számíthatnak a pályakezdők, itt vannak az intézményi adatok.  Tovább »

(x)

Hogyan lehetsz egyetemista, ha nincs 280 pontod?

A Metropolitan Egyetem lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 280 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

Milyen végzettségű friss diplomások keresnek a legjobban? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.  Tovább »

Az iskolából kikerülve sokan elveszettnek érzik magukat, hiszen általában az első munkahely megtalálása az egyik legnehezebb feladat.  Tovább »

Ha nem tanultok tovább és még nem találtatok munkát, havi közel 7 ezer forintot kell fizetnetek.  Tovább »

Az informatikai, a műszaki, gazdaságtudományi, illetve orvos- és egészségtudományi képzésen végzettek számíthatnak a legmagasabb fizetésre - derül...  Tovább »

A valóságtól elrugaszkodott a bérigényük a magyar frissdiplomásoknak: nettó 255 ezer forintot szeretnének kapni, holott 160 ezer forint az átlag.  Tovább »

A legkönnyebben állást találó pályakezdők után most azt néztük meg, kiknek tart a legtovább az elhelyezkedés.  Tovább »

Mely diplomákkal lehet állást találni a leggyorsabban, és melyekkel dolgozhattok a legnagyobb eséllyel a saját szakterületeteken?  Tovább »

Hónapok óta kerestek állást, tucatnyi interjún voltatok már, de eddig semmi nem jött össze? Adunk néhány tippet.  Tovább »

Melyek azok az alapszakok, amelyekről kikerülve a legmagasabb kezdőfizetésre számíthatnak a diplomások? Íme, a top 10.  Tovább »

Milyen esélyekkel indulnak a különböző szakokon végzett pályakezdők, mennyit keresnek, és mit is tanulnak pontosan? A felvi.  Tovább »

Káoszos az újabb fenntartóváltás is a közoktatásban, a szakképző iskolák most a Kliktől a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz kerültek.  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X