Közoktatás Eduline

Ingyenes tankönyv, hosszabb tanárképzés, szigorúbb iskolai szabályok

Elolvasom

Átalakulna a tankönyvek eddigi finanszírozási rendje az ingyenes, tartós tankönyvek bevezetésével az új közoktatási törvény koncepciója szerint. A javaslat tartalmazza azt is, hogy a hétéves kort elért, gyógypedagógiai ellátásra nem szoruló, de iskolai tanulásra nem képes diákoknak fejlesztő pedagógiai osztályt kell szervezni, és a pedagógusképzésre jelentkezők pálya iránti elkötelezettségét is vizsgálnák.

Közoktatás Eduline

Rossz idők várnak a hatosztályos gimnáziumokra, visszatérnek a tagozatos iskolák

Elolvasom

Az oktatási államtitkár arra számít, hogy a jövőben is nagy számban kérik a települések az oktatási intézmények fenntartói jogának lehetőségét. Hoffmann Rózsa az MTI-nek adott interjúban elmondta, hogy a közoktatási törvény koncepciója nem tartalmazza a pedagógusok óraszámának emelését, de rögzíti a heti 32 óra, kötelezően iskolában eltöltendő időt. Ez utóbbi intézkedés a pedagóguséletpálya-modellel egyidejűleg lépne életbe.

Közoktatás Eduline

Most már biztos: 2012-től minden nap lesz testnevelés az iskolákban

Elolvasom

Jövő ősztől bevezetik a kötelező mindennapos testnevelést az általános iskolákban, ennek megvalósítását létesítményfejlesztési programokkal kívánja segíteni a kormány - jelentette be Bardóczy Gábor, a sportért felelős államtitkárság főosztályvezetője az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának keddi ülésén.

Közoktatás Eduline

Már szeptembertől kötelező lesz a heti öt testnevelésóra az iskolákban

Elolvasom

Az Európai Unió is elismeri a sport oktatásban betöltött szerepét, a mindennapi fizikai aktivitás jelentőségét, ezért a néppárti képviselőknek a Régiók Bizottságában kezdeményezniük kellene a mindennapos testnevelés egységes európai iskolai bevezetését - mondta Gémesi György, a Nemzeti Sportszövetség elnöke, gödöllői polgármester.

1 2 3 4