Közoktatás Eduline

Ilyen új tantárgyak lesznek az iskolákban: ezekre az órákra minden diáknak járnia kell

Elolvasom

Szeptembertől új tantárgyakat is oktatnak az iskolák: kötelező lesz a hit- vagy az erkölcstan, a mindennapos testnevelésórán pedig relaxálni is kell majd. Az iskolák az óraszámok tíz százalékáról dönthetnek szabadon: emelt óraszámban taníthatnak bizonyos tárgyakat, de választhatnak az "extra" tantárgyak közül is, mint amilyen a családi életre nevelés vagy a jelenismeret. Mindez felmenő rendszerben valósul majd meg: 2013-ban az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamosokat érintik a változások.

Felsőoktatás Szabó Fruzsina

Mi vár a diákokra szeptembertől? Itt vannak a legfontosabb változások

Elolvasom

Szinte minden változik az új tanévben: a gólyáknak alá kell írniuk a hallgatói szerződést, szeptembertől nehezebb lesz megszerezni a kettest az érettségin, a kilencedikesek pedig minden nap tornáznak majd. Elstartol az új diákhitel, 2013-ban pedig újra változnak a pontszámítás szabályai a felvételin. Összegyűjtöttük a legfontosabb változásokat.

Közoktatás Eduline

Mégsem lesz kötelező érettségizni fizikából, kémiából vagy biológiából

Elolvasom

A heti öt testnevelésóra közül kettő kiváltható lenne játékos egészségfejlesztő testmozgással, amelynek időtartama legalább 30 perc, általános iskolában továbbra sem lehetne felvételi vizsga, és legalább harminc összefüggő napból álló nyári szünetet kell szervezni - többi között ezt tartalmazza az új köznevelési törvénynek az MTI birtokába került változata. A végzős középiskolásoknak mégsem kell majd vizsgázniuk természettudományokból.

1 2 3 4