Közoktatás Eduline

Csökkentenék a lemorzsolódók arányát az EU oktatási miniszterei

Elolvasom

Politikai megállapodásra jutottak az Európai Unió tagországainak oktatásügyi miniszterei pénteken azokról az uniós ajánlásokról, amelyek célja, hogy segítsék az iskolát annak befejezése előtt elhagyók számának csökkentésére hivatott politikai programok végrehajtását - jelentette be az elnöklő Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár a brüsszeli találkozót követően.

Közoktatás Eduline

Még mindig túl sok diák hagyja ott az iskolát

Elolvasom

Sikerült előrelépést tenniük az európai uniós tagállamoknak az elmúlt évtizedben oktatási rendszereik kulcsfontosságú területein, de a 2010-re elérni kívánt öt referenciaérték közül mindössze egyet tudtak teljesíteni - állapította meg kedden Brüsszelben kiadott jelentésében az Európai Bizottság.

Felsőoktatás Eduline

Egyetemi lemorzsolódás: menethibák

Elolvasom

Fölöslegesen zsúfolt órarendek, gyengén felkészült elsősök, egyebek mellett ilyen okok miatt nagy a lemorzsolódás a bolognai rendszerben – derül ki egy ELTE-vizsgálatból, amit a HVG ismertetett.

Közoktatás Eduline

Művész leszek. Megélek-e?

Elolvasom

Használjam ki a tehetségem és csináljam azt amit szeretek, vagy tartsam el a családom? Valószínűleg majdnem mindenkinek, aki képző- illetve iparművészeti tanulmányokat folytat, forognak-forogtak már a fejében hasonló gondolatok. Kérdés, hogy a kettő egyébként kizárja-e egymást?

Felsőoktatás Eduline

Románia a sláger a francia orvostanhallgatók között

Elolvasom

Míg három évvel ezelőtt még csak két-három francia hallgatója volt a kolozsvári Orvos és Gyógyszerészeti Egyetemnek, idén 262-re nőtt a számuk. Az erdélyi intézmény szívesen fogadja őket és külön francia nyelvű képzést is indított számukra - írta hétvégi számában a Le Figaro című párizsi napilap.

Közoktatás Eduline

Az emberszabású iskola

Elolvasom

Az idén 25 éves Gór Nagy Mária Színitanoda padjait számos ma már ismert színésztehetség koptatta. Az egykori növendékek - többek között: Farkasházy Réka, Kapócs Zsóka, Ábel Anita, Király Viktor, Xantus Barbara, Valkó Eszter, Miller Zoltán, Janza Kata, Brunner Márta, Fridel Fruzsina, Kárász Zénó, Deutsch Anita, Ulmann Mónika, László Boldizsár, Növényi Norbert, Márton Csaba, LL Junior - nem mindennapi bulival ünneplik majd a jubileumot és az iskola alapítóját, Gór Nagy Máriát, akivel a tanoda történetéről és sikerének titkáról beszélgettünk:

1 2 3