szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatására szolgáló uniós pénzből vesz az Oktatási Hivatal (OH) 21 ezer sporteszközt, benne 810 focilabdát.

Összesen 21 ezer sporteszközt (+30 százalék opció) vásárol az Oktatási Hivatal (OH), a csomagban van egyebek között 810 focilabda, ugyanennyi kézilabda és kosárlabda, 2700 ugrálókötél és 5400 láthatósági mellény – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből - írja a hvg.hu.

A beszerzés érdekessége, hogy a sporteszközöket az OH a tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatására szolgáló, összesen 12,9 milliárd forintos uniós projekt keretében vásárolja. A projekt fontosabb céljai, hogy 450 köznevelési intézményben komplex és differenciált alapú intézményfejlesztés révén javuljon a minőségi neveléshez-oktatáshoz való hozzáférés. Illetve a végzettség nélküli iskolaelhagyással veszélyeztetett tanulókhoz kapcsolódó pedagógiai szolgáltatás kínálat fejlődik.

PDSZ: a kormány megsértette a sztrájktörvényt

Február 8-án dönt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) országos választmánya arról, sztrájkba kezdenek-e. Szűcs Tamás, a PDSZ elnöke keddi sajtótájékoztatóján arról is beszélt: a kormány megsértette a sztrájktörvényt.