Felsőoktatás Czervan Andrea

"A kommunikációképzés Magyarországon már meg is szűnt"

Elolvasom

Most úgy tűnik, hogy valamilyen formában megmarad a kommunikáció szak, az egyetemi oktatók szerint viszont az alap- és mesterfokozat szintjén is szükség van rá. A Média 2.0 által szervezett kerekasztal-beszélgetés résztvevői egyetértettek, hogy bár nyitni kell a munkerőpiac és a gyakorlat felé, elsősorban nem a specializált tudást, hanem a ''soft skilleket'' és a motivációt kellene erősíteni a hallgatókban.

Felsőoktatás MTI

Itt a feketeleves: így szüntetnék meg a szakokat

Elolvasom

Átgondolta a kormány a kommunikáció és a nemzetközi tanulmányok szak jövőjét. Ahogy Maruzsa Zoltán fogalmazott, az ésszerűsítésre és kompromisszumos megoldásokra törekedtek a felsőoktatás átalakítása során. A törlések mellett új formák megjelenése is várható.

Felsőoktatás Eduline

„A médiában szeretnék dolgozni”

Elolvasom

Az idei felvételi jelentkezési statisztikák egyik nagy meglepetése, hogy az évek óta kiemelkedően népszerű kommunikációs képzésekre jelentkezők száma egyötödével esett vissza és ezzel kiesett a legnépszerűbb öt képzés közül. Ezzel együtt még mindig több ezren végeznek évente ilyen képzéseken az országban, az ő elhelyezkedési esélyeiket pedig nagyban javíthatja ha már a tanulmányaik alatt élesben is kipróbálják magukat ebben a világban.