Közoktatás Czervan Andrea

Új tantárgyak szeptembertől: ezekre az órákra minden diáknak járnia kell

Elolvasom

Új tantárgyakat vezetnek be szeptembertől az első, ötödik és kilencedik évfolyamon, felmenő rendszerben. Heti egy órában kötelező lesz a hittan vagy az erkölcstan, a mindennapos testnevelésórán pedig relaxálniuk kell majd a diákoknak. Az iskolák az óraszámok tíz százalékáról dönthetnek szabadon: emelt óraszámban taníthatnak bizonyos tárgyakat, de választhatnak az "extra" tantárgyak közül is, mint amilyen a családi életre nevelés vagy a jelenismeret.

Közoktatás MTI

Hoffmann Rózsa bevezeti a lelkiismereti KRESZ-t

Elolvasom

A köznevelési államtitkár alapvetően elégedett a most záruló tanévvel, az új köznevelési törvényhez kapcsolódó legtöbb fontos jogszabály elkészült. Hoffmann Rózsa az MTI-nek adott tanévzáró interjúban beszélt arról is, hogy az átlagosan 40 százalékos fizetésemelést hozó pedagógus-életpályamodell szeptemberi indulására egyre javuló esélyeket lát. Hogy valóban elindul-e, arra három-négy hét múlva adható egyértelmű válasz.

Közoktatás Eduline

Ilyen új tantárgyak lesznek az iskolákban: ezekre az órákra minden diáknak járnia kell

Elolvasom

Szeptembertől új tantárgyakat is oktatnak az iskolák: kötelező lesz a hit- vagy az erkölcstan, a mindennapos testnevelésórán pedig relaxálni is kell majd. Az iskolák az óraszámok tíz százalékáról dönthetnek szabadon: emelt óraszámban taníthatnak bizonyos tárgyakat, de választhatnak az "extra" tantárgyak közül is, mint amilyen a családi életre nevelés vagy a jelenismeret. Mindez felmenő rendszerben valósul majd meg: 2013-ban az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamosokat érintik a változások.

1 2