Közoktatás Eduline

Különórák, szakkörök, korrepetálás: több mint húszezer forintot is elkölthetnek havonta a szülők

Elolvasom

A legtöbb diák programja általában nem ér véget a hatodik, hetedik tanítási óra után, hiszen a különórák még csak ezután kezdődnek: sport, korrepetálás, nyelviskola, szakkör, előkészítő, zene. Biztos, hogy jó ennyi plusz elfoglaltsággal terhelni a gyerekeket és vajon mekkora költséget jelent mindez a szülő számára?

Érettségi-felvételi Eduline

Jobban teljesítenek a diákok, ha nem koedukált iskolába járnak?

Elolvasom

A koedukált oktatás kudarca-e, hogy a nemeket elkülönítve oktató iskolák vezetik a tanulmányi rangsort – erről vitáznak Nagy-Britanniában, miután az érettségi vizsgákon idén is azok teljesítettek a legjobban, akik nem koedukált intézményekben tanultak. A legjobb ötven iskola közül mindössze kilencben jártak közös tanórákra a lányok és a fiúk.

Közoktatás Eduline

Az egyszemélyes szakszervezet

Elolvasom

Falusi Mariann neve ugyan a könnyű zenében vált ismertté, de tudjuk róla, hogy klasszikus zenei végzettséggel rendelkezik, eredeti szakmája operaénekes. Mariann jelenleg nagy erőkkel készül őszi Egyesült Államokbeli szólóestjére, amely az amerikai-magyar év rendezvényein kerül megrendezésre. A koncertig még rengeteg a tennivaló, hisz a számok kiválasztásától a zenészek megtalálásáig mindent Mariann intéz. Persze közben a Padödö-höz sem hűtlen, Györgyivel gyakran járnak fellépni, és dolgoznak 21. nagylemezükön, amely kifejezetten a gyerekeknek szól majd. Hogy hogyan is indult Mariann karrierje és milyen diák volt, kiderül interjúnkból.