Közoktatás Eduline

Szexuális zaklatásról beszélt, kirúgták a budapesti tanárt

Elolvasom

Állítólag szexet kér a jobb jegyért cserébe, és perverz viccekkel traktálja a diákokat egy soroksári iskola földrajztanára. Kollégája szerint az esetről hiába számolt be az iskola vezetésének, nem történt semmi. Miután a sajtóhoz fordult, kirúgták – már nem a zaklatással vádolt pedagógust, hanem a nyilvánossághoz forduló kollégáját.

Közoktatás Eduline

Tudtátok, hogy Nagy-Britanniában is vannak gyerekkatonák? Az iskolában is toboroz a hadsereg

Elolvasom

Egy 16 éves gyerek jobb esetben iskolába jár, és egy sor olyan dologra nem jogosult, amire a legtöbb felnőtt igen. Nem vehet alkoholt, cigarettát, nem vezethet autót, és a választáson sem vehet részt, nyilván okkal. Nagy-Britanniában is ez a helyzet, de ott ennyi idősen már bárki csatlakozhat a hadsereghez. A katonaság már az iskolákban is toboroz, pedig az ENSZ sem nézi jó szemmel, ha valakinek 18 év alatt fegyvert adnak a kezébe.

Közoktatás Eduline

Rossz a menza, fellázadtak az amerikai középiskola tanulói

Elolvasom

Fellázadtak a diákok egy chicagói középiskolában, és szerdától nem esznek a rothadt gyümölcsökből és odaégett ételekből, amiket a menzán kapnak. A tanárok büszkék a tanulókra, akik azt követelik, amit nálunk épp egyre többen utasítanak el: egészséges reformmenzát. Bár persze azt is hozzáteszik, hogy lehetőleg legyen finom és gusztusos.

1
5 6 7 8 9
15