szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A középiskolai felvételin a tanulmányi eredményekbe beleszámítanak a félévi jegyek vagy éppen a tanulmányi versenyeken elért eredmények? Fontos kérdésre válaszolunk.

A tanulmányi eredmények alatt kizárólag a középfokú iskolába felvételiző tanuló általános iskolai tanulmányait igazoló bizonyítványban, félévi értesítőjében (ellenőrzőjében) szereplő osztályzatait, minősítéseit kell érteni - írja az oktatas.hu. A tanulmányi eredmények számításakor azonban a jelentkezés tanévének félévi eredményei is figyelembe vehetők.

Így tehát nem számítható be nyelvvizsga, tanulmányi verseny, sportverseny. Ugyanígy a magatartás és szorgalom értékelése sem számítható be a tanulmányi eredményekbe.

A középiskola maga döntheti el, hogy mely tantárgyak osztályzatait hogyan veszi figyelembe, erről azonban a felvételi tájékoztatóban minden szabályt nyilvánosságra kell hoznia.

Középiskolai felvételi: hol lehet módosítani az iskolák sorrendjén?

A felvételi eredmények és az iskolákról szerzett tapasztalataitok alapján módosítanátok a megjelölt sorrendet? Mutatjuk, hogy hol és mikor van erre lehetőségetek.