szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felvételi eredmények és az iskolákról szerzett tapasztalataitok alapján módosítanátok a megjelölt sorrendet? Mutatjuk, hogy hol és mikor van erre lehetőségetek.

Amennyiben megváltozott az eredeti továbbtanulási szándékotok, a sorrendmódosítást egy módosító tanulói adatlap kitöltésével tehetitek meg. A kitöltött adatlapot az Oktatási Hivatalba kell postázni.

A módosításra március 21-22-én lesz lehetőségetek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerén keresztül, a felvételi lapok kitöltésével megegyező módon. Ez azt jelenti, hogy az általános iskola 8. évfolyamán tanulók valamint a 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők, akiknek felvételi lapjait az általános iskola készítette el, azoknak a módosítás is az általános iskolájában végezhető el.

Fontos, hogy a módosítás során tanulmányi területet nem lehet törölni, illetve új intézményt sem jelölhettek meg. A már megjelölt tanulmányi területek sorrendjén módosíthattok, valamint új tanulmányi területeket is megjelölhettek, de csak olyan iskolán belül, ami már korábban is szerepelt a listátokon. Ehhez természetesen az érintett középiskolával előzetesen egyeztetnetek kell.

Középiskolai felvételi: előfordulhat, hogy egy jobb tanulót megelőz egy rosszabb a rangsoroláskor?

Hétfő éjfélig lehetett jelentkezni a középiskolákba. Már nem kell sokat várni a végleges eredményekre sem. De vajon, hogyan működik a rangsorolás. Vajon megelőzhet-e a felvételin jobb eredményt elért tanulót egy rosszabb eredményt elért tanuló? Itt a válasz.