Felsőoktatás Eduline

Sziget 2011: ezeket a programokat kár lenne kihagynod

Elolvasom

Az elején egy Prince-koncert, a végén két nap alvás. Közben zene rogyásig, plusz sátorcövekekben botorkáló nyughatatlan lelkek és pálinkaházak felé igyekvő külföldiek – valamint egy csomó program, ami kifejezetten az egyetemistáknak és a pályaválasztás előtt állóknak szól. Augusztus 10-én kezdődik a Sziget.

Felsőoktatás Eduline

Az öt legjobb külföldi nyári fesztivál 2011-ben

Elolvasom

Élet a vizsgaidőszakon túl (és közben), második felvonás: a hazai felhozatal után ezúttal a külföldi fesztiválkínálatot vesszük szemügyre. Csak a környező országokban gondolkozunk, de így is bőven van miből válogatni, lőtávon belül is lépten-nyomon zenés bulikat rendeznek.

Nyelvtanulás Eduline

Miért lenne unalmas Németországban tanulni?

Elolvasom

Bernadett egy német kisvárosban, Lüdinghausenben tanul és annyira tetszik neki a kinti élet hogy az eredetileg tervezett fél évét duplázni akarja. Ő beszél most a tapasztalatairól: a helyi iskoláról, fogadó családjáról, nyelvtanulásról és még sok egyéb dologról.

Közoktatás Eduline

Campus fesztivál: keresd a HVG és az eduline közös sátrát

Elolvasom

Jövő héten kezdődik a Campus fesztivál a debreceni Nagyerdőn, az erős zenei kínálat mellett sok jó programmal is készülnek a szervezők, nekünk persze a legkedvesebb a HVG sátra lesz, ahol beszélgetésekkel, blogger-találkozóval, internetkávézóval várják a megfáradt fesztiválozókat.

Közoktatás Edupress

Fesztivál és halfőző verseny - szervezik az idei EFOTT-ot

Elolvasom

Idén a Halfőző Fesztiválon is részt vehetnek azok, akik időben váltanak hetijegyet a Baján megrendezendő Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját idén július 14-19. között rendezik meg, július 10-13-ig azonban a bajai Halfőző Fesztiválon külön EFOTT utca lesz, ahol a különböző egyetemek, főiskolák csapatai most a főzőtudományukat is összemérhetik, mielőtt kiderül, ki bírja jobban a hajnalig tartó mulatást.

Közoktatás Edupress

Baján lesz jövőre az EFOTT

Elolvasom

Az EFOTT Menedzsment döntése alapján 2009. július 14-19. között Baján, a Petőfi-szigeten lesz az év legnagyobb hallgatói bulija, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, az EFOTT - közölte az Edupress-szel Dajka Zoltán, a rendezvény főszervezője.

Közoktatás Eduline

Megnyílt a karikatúrafesztivál

Elolvasom

A kultúrák közötti párbeszéd témáját feldolgozó hazai és külföldi karikatúrákat mutat be idén a Magyar Kultúra Alapítvány budai székházában megrendezett XII. Magyar karikatúrafesztivál.

Közoktatás Edupress

Csak szabadon az EFOTT-on

Elolvasom

A legtöbb tősgyökeres efottosnak a július 16-20-ai dátum hallatán idén a dunaújvárosi Szalki sziget ugrik be, hiszen erre az évre ideköltözik, "Csak szabadon!" felkiáltással a nyár egyik legnépszerűbb fesztiválja az EFOTT (vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója).

Közoktatás Eduline

Betyárfesztivál a Bakonyban

Elolvasom

Van egy falu a Bakonyban, ahol minden nyáron betyárok bukkannak fel egy fesztiválon. Van arra egy otthon, ahol azok a gyerekek élnek, akiknek rögtön felnőtté kellett válniuk, amikor betegségükre fény derült. Van ott egy csapat csupaszív segítőkész ember, aki hivatásának érzi, hogy a sokszor fájdalmas és fárasztó kezeléseket kapó gyermekek lelkét is gyógyítsa. Van egy kis csoda Bakonyszűcsön, ahol a daganatos beteg gyerekek rehabilitációs otthona működik immáron huszadik éve. Már jópár éve vannak a gyerekeknek nyáron programok, 2006 óta pedig minden nyáron megrendezik nekik a bakonyszűcsi Betyárfesztivált.

Közoktatás Eduline

Programok kánikula idején

Elolvasom

Carlos Santana az 56-osok terén. Határon túli magyar színházak Kisvárdán - még pár napig! Fesztiválok Tatától Gyuláig! Nyár a PIM-ben. Svédasztal: terítéken a konceptuális szobrászat. Na, mi van? Képzőművészek véleményt mondanak. Azaz ábrázolnak... Minden csak forma: Dizájn Világnap. Nem-lenni-ott. Fikció és valóság Bob Dylanről.

1 2 3 4 5 6 7