szerző:
Eduline

Erős programmal készülnek idén a VOLT fesztivál szervezői. A nagy öregek mellett helyet kapnak a feltörekvő külföldi zenekarok és az elektronikus zene felkapott képviselői is. Programajánlónk következik.

©

Megnéztük, milyen programokat sűrítettek a szervezők az idei VOLT fesztivál 5 napjába. Fő attrakció természetesen a Depeche Mode és az Iron Maiden fellépése lesz, de több világsztár is színpadra lép majd és persze nem maradhatnak ki a hazai popszcéna jeles képviselői sem.

A Depeche Mode például dedikált ülőhelyet kap majd Sopronban, amit hagyományosan ef. Zámbó Öcsi készít, aki a Happy Dead Banddel szerdán kora este fel is lép, hogy felborzolják a kedélyeket. Ef Zámbó zenekarát pedig azoknak az olvasóinknak ajánljuk, akiktől nem áll messze az underground stílus. Visszatérve a keddi napra, a Belga fellépése vezeti majd fel a Depeche Mode-ot, akiket itthon eddig csak stadionkoncerteken láthattuk, kíváncsian várjuk, hogy fesztiválkörnyezetben hogy érzik magukat.

Levezetésképp tuti elmegyünk a Tesco diszkóba, ahol a 80-as éveké lesz a főszerep. Régi visszatérőként ismét itt lesz a Hurts, akik a nemzetközi vonalat erősítik. Ha a szokásos műsorukat hozzák, akkor egészen biztos, hogy egy profi fellépést láthatunk tőlük, a borotvapengéket viszont legalább 24 órára tessék leadni a csomagmegőrzőbe.

©

Az elektronikus zenei élet egyik legmeghatározóbb figurája, a DJ-producer Steve Aoki pár évvel ezelőtti soproni fellépésekor szeretett bele a hűség városába. Akkor, a koncertje előtt egyedül járta be Sopront: betért a helyi kocsmákba, megnézte a nevezetességeket és az Instagramon mutatta meg élményeit. Sopron cukrászai újra készülhetnek, hiszen Steve idén is tucatnyi habos tortával ajándékozza meg azokat, akik “cake me!” üzenettel várják a küzdőtéren – írják a szervezők.

Itt lesz Sopronban az egyik legizgalmasabb hangzásvilággal rendelkező brit duó, a bluesos, vadóc indie rockos The Kills, akiket az idei nyáron most tenyerükön hordoznak a legizgalmasabb európai fesztiválok.

Szerdától minden délutánra jut majd egy-egy kis agytorna, ugyanis a Diákhitel Kávézóban a 30Y forntembere, Beck Zoli és Müller Péter Sziámi is kívzmesterek lesznek. A foci szerelmesei minden nap figyelemmel kísérhetik a 2018-as világbajnokság alakulását.

Utolsó nap a ’90-es évek popsztárjai a VOLTon! Eiffel 65, a Safri Duo, Mr President és Alice Dj, Kozsó és az Ámokfutók, Dj André, az UFO, a Splash, Náksi és a Happy Gang. Egy igazi retró party: TOTAL DANCE @ VOLT zárja a bulit és csalogatja az OTP Színpadhoz a nosztalgiázni vágyókat, aminek előző este a Necc Party „formáció” ágyaz majd meg szintén ezen a helyszínen.

A MasterCard jóvoltából idén erre a fesztiválra is vásárolhattok kedvezményes diákbérletet a fesztivál oldalára kattintva.