szerző:
Eduline

Nyár, fesztiválszezon, sör... és jóga?? Igen, létezik egy mozgásforma, amit az EFOTT fesztivál július 10-16. között vezeti be a mindennapokba, illetve idén először vegán étkek is terítékre kerülnek Velencén.

©

Mi is az a sörjóga?

A mozgásforma alkohollal történő ötvözése során jógamozdulatokat egészítenek ki sörkortyolgatással, így párosítva a kellemest a hasznossal. Még egy újítással is készülnek a szervezők: idén vegán és humusz street food ételek is várják a fesztiválozókat. Food Truck Udvarral és különböző helyeken szétszórt Food truck-okkal ugyanúgy készülnek a szervezők, mint ahogy biztosítanak lehetőséget a főzésre vágyóknak is.

 

Kviddics, wakeboard, sörjógára - ezeket a sportokat is kipróbálhatjátok az idei EFOTT-on

Nem véletlen, hogy az EFOTT-ot tartják a legsportosabb nyári fesztiválnak, hiszen a táncon és a csápoláson túl nappal számos mozgalmas tevékenységet lehet űzni, vagy éppen az új sportőrületeket kipróbálni. Itt a reggelek ébresztő tornával indulnak! Vizi és vízparti mozgásformák egyaránt megtalálhatók lesznek június 10-16. között, Velencén.

Az ételek mellett a magyar borhagyományt is igyekszik a fiatalok körében népszerűsíteni az EFOTT, a Borudvarban térségi, valamint többek között szegedi, villányi, kéthelyi, szekszárdi és egri borászok mutatják be „gyermekeiket”. Mindezt kalanddal is lehet ötvözni, lovaskocsis bortúra formájában, amelyre a Fish!, a Hősök,a New Level Empire, a USEME és a Kozmix tagjai is elkísérik a látogatókat.

 

Itt vannak az idei EFOTT fellépői: a Punnany Massiftól DubFX-ig

Több mint 100 fellépővel és 200 programmal készülnek s szervezők a 43. EFOTT-ra július 10. és 16. között - mondta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató az M1 aktuális csatornán. A fesztiváligazgató megemlítette, hogy a családok éve alkalmából idén először kiemelt figyelmet fordítanak a gyerekekkel érkezőkre, a fesztiválra családi jegyek is vásárolhatók, a szervezők több gyerekprogrammal várják az érdeklődőket.

Pálinkakedvelők dönthetnek a helyi főzdék szörpkóstolóval egybekötött látogatása mellett is, aki pedig továbbra is a sör mellett voksolna, az 5 dl áráért (490 Ft) 6 dl-t kap a fesztiválon, ami mobilos fizetéssel 400 Ft-ra is redukálható - írják a szervezők.

 

Ilyen EFOTT még nem volt, több újítással készülnek a fesztivál szervezői

John Newman, Jessie J, Dub FX és a Volbeat is fellép az idei EFOTT fesztiválon, amelyet július 10. és 16. között rendeznek meg a Velencei-tó partján. Idén újra Velence-Sukoró térsége ad otthont az EFOTT-nak, amely soha még ilyen "ütős" külföldi felhozatalt nem tudott felmutatni - emelte ki Maszlavér Gábor, a fesztivál igazgatója.