Közoktatás Edupress

Baján lesz jövőre az EFOTT

Elolvasom

Az EFOTT Menedzsment döntése alapján 2009. július 14-19. között Baján, a Petőfi-szigeten lesz az év legnagyobb hallgatói bulija, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, az EFOTT - közölte az Edupress-szel Dajka Zoltán, a rendezvény főszervezője.

Közoktatás Eduline

Megnyílt a karikatúrafesztivál

Elolvasom

A kultúrák közötti párbeszéd témáját feldolgozó hazai és külföldi karikatúrákat mutat be idén a Magyar Kultúra Alapítvány budai székházában megrendezett XII. Magyar karikatúrafesztivál.

Közoktatás Edupress

Csak szabadon az EFOTT-on

Elolvasom

A legtöbb tősgyökeres efottosnak a július 16-20-ai dátum hallatán idén a dunaújvárosi Szalki sziget ugrik be, hiszen erre az évre ideköltözik, "Csak szabadon!" felkiáltással a nyár egyik legnépszerűbb fesztiválja az EFOTT (vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója).

Közoktatás Eduline

Betyárfesztivál a Bakonyban

Elolvasom

Van egy falu a Bakonyban, ahol minden nyáron betyárok bukkannak fel egy fesztiválon. Van arra egy otthon, ahol azok a gyerekek élnek, akiknek rögtön felnőtté kellett válniuk, amikor betegségükre fény derült. Van ott egy csapat csupaszív segítőkész ember, aki hivatásának érzi, hogy a sokszor fájdalmas és fárasztó kezeléseket kapó gyermekek lelkét is gyógyítsa. Van egy kis csoda Bakonyszűcsön, ahol a daganatos beteg gyerekek rehabilitációs otthona működik immáron huszadik éve. Már jópár éve vannak a gyerekeknek nyáron programok, 2006 óta pedig minden nyáron megrendezik nekik a bakonyszűcsi Betyárfesztivált.

Közoktatás Eduline

Programok kánikula idején

Elolvasom

Carlos Santana az 56-osok terén. Határon túli magyar színházak Kisvárdán - még pár napig! Fesztiválok Tatától Gyuláig! Nyár a PIM-ben. Svédasztal: terítéken a konceptuális szobrászat. Na, mi van? Képzőművészek véleményt mondanak. Azaz ábrázolnak... Minden csak forma: Dizájn Világnap. Nem-lenni-ott. Fikció és valóság Bob Dylanről.

1 2 3 4 5 6 7 8