szerző:
eduline/mti

A Hurts mellé csatlakoznak a nemzetközi fellépők, de a hazai zenei paletta húzónevei is biztosan ott lesznek Velencén.

©

A jamaicai reggae világsztár Sean Paul, a jamaicai reggae sztár is fellép júliusban a velencei EFOTT-on - közölték szerdán a fesztivál szervezői.

A 44 éves Sean Paul tizenkét év után ad újra koncertet Magyarországon, legutóbb 2005-ben a Sziget fesztivál nagyszínpadán lépett fel. A pop, a dancehall és a reggae műfaját, stílusát vegyítő zenész, producer és zeneszerző olyan sztárokkal dolgozott már együtt, mint Kelly Rowland, Santana, Joss Stone, Beyoncé, Rihanna vagy Snoop Dogg.

Az előadó első sikereit Dutty Rock című albumával aratta, a korongért, amelyen például a Gimme the Light és a Get Busy című dal szerepelt, 2004-ben Grammy-díjat kapott. Azóta több mint száz országban lépett fel és számos díjat nyert. Idén is ott van a Grammy-jelöltek listáján a Siával közös Cheap Thrills című számmal. Idén januárban megjelent dalát, a Dua Lipával együtt készített Don't Lie-t két hét alatt 16 millióan nézték meg a YouTube-on.

Az EFOTT szervezői decemberben jelentették be, hogy az idei velencei fesztiválon koncertet ad a melankolikus hangvételű brit szintipop csapat, a Hurts, amely Magyarországra legújabb albuma, a Surrender dalaival készül. A rendezvényen, amelyet július 11. és 17. között tartanak a Velencei-tó mellett, a legnépszerűbb hazai előadók is ott lesznek, köztük a Punnany Massif, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Vad Fruttik és a Brains.

Itt a lista: ezeket a koncerteket tilos kihagyni 2017-ben

Robbie Williams, a Depeche Mode, Bruno Mars, a Green Day, a Marilyn Manson, Alice Cooper, a Tangerine Dream, John McLaughlin, Mireille Mathieu, Chris Norman, Ian Anderson (Jethro Tull), az Anthrax, a Phil Rudd Band és a Scooter is fellép 2017-ben Magyarországon. Koncert- és fesztiválnaptár 2017-re.