Gyökeresen átalakítaná a felsőoktatást az új államtitkár, szerinte ugyanis az elmúlt években olyan oktatási formákat és szakokat vezettek be...  Tovább »

A Felsőoktatási Kerekasztal azonnali összehívását követeli az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), amely aggodalmát fejezi ki és tiltakozik...  Tovább »

"Értetlenül áll" a felsőoktatási törvény módosítása előtt a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) - olvasható...  Tovább »

A kormány a felsőoktatási törvény módosítását kezdeményezi, a változtatással lehetővé válik szeptembertől a kancellári rendszer bevezetése a...  Tovább »

(x)

Még mindig tanulhatsz diplomát adó képzésben ősztől!

A BKF lehetőséget kínál számodra, hogy ősztől Te is diplomát adó képzésben tanulhass. Akkor is, ha nincs 260 pontod. Tudj meg többet!  Tovább »

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a felsőoktatási törvény mihamarabbi módosítást fogja kérni az ágazatért felelős...  Tovább »

Középfokú nyelvvizsgához kötnék a rektori megbízást, oktatói és kutatói munkakörökben pedig legfeljebb hetvenéves...  Tovább »

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) szabad rektorválasztást kér, és nem tartja elfogadhatónak az intézményvezetői...  Tovább »

Az illetékekről, a közalkalmazottak jogállásáról, a Magyar Tudományos Akadémiáról, a személyi jövedelemadóról, az...  Tovább »

Az állami ösztöndíj átdolgozásának célja, hogy olyan feltételek jöjjenek létre a felsőoktatás finanszírozásában...  Tovább »

Ma tárgyalt a parlament a felsőoktatási törvény módosításáról, amely alapján változnak a hallgatói szerződések szabályai.  Tovább »

Húsz éven belül kellene ledolgozniuk az állami ösztöndíjas hallgatóknak tanulmányi idejüket - tartalmazza többek...  Tovább »

Pilot eljárás van folyamatban Magyarország ellen a hallgatói szerződés ügyében, az Európai Bizottság részletes...  Tovább »

Az Emberi Erőforrások miniszterével tárgyalt pénteken a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája.  Tovább »

Magyarország áll elébe annak az uniós, úgynevezett pilot eljárásnak, amelyet a felsőoktatásban végzettek szabad...  Tovább »

A Budapesti Corvinus Egyetemen a hallgatók 42-48 százaléka, a Műegyetemen 41-50 százaléka, a Nyugat-magyarországi...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X