Hétfőtől lehet pályázni az egyetemi és főiskolai kancellári posztokra - írja a Magyar Nemzet csütörtöki száma.  Tovább »

Az egyetemi kancellárok egy része már megvan, kivétel nélkül elismert gazdasági szakemberek – mondta Orbán Viktor...  Tovább »

Még ebben a hónapban kiírják a pályázatokat az egyetemek kancellári pozícióira.  Tovább »

Távozik a Klebelsberg-központ elnöke, elfogadták a felsőoktatási törvény módosítását, néhány nap múlva lehet jelentkezni az ingyenes...  Tovább »

(x)

Új név, változatlan értékek a Budapesti Metropolitan Főiskolán

A volt Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola hallgatói szeptemberben már a nevében megújult Metropolitan Főiskolán kezdik meg a tanévet.  Tovább »

A sporttudományi felsőoktatásban az olimpiai érem megszerzése "a doktori fokozattal egyenértékűnek minősül", míg a...  Tovább »

Önállóvá válik a Testnevelési Egyetem szeptembertől, állami fenntartásba kerül a Pető Intézet és bevezetik a kancellári rendszert a felsőoktatási...  Tovább »

Az Országgyűlés mai ülésén dönthet a felsőoktatásban bevezetendő kancellári rendszerről - a Ház ülése reggel 9...  Tovább »

Megszűnhetnek azok az egyetemi-főiskolai alapszakok, amelyek gazdasági szempontból nem jelentenek megtérülő...  Tovább »

Rétvári Bence szerint hosszú távú, biztos finanszírozást és jogi környezetet biztosít a Pető Intézet számára az oktatási törvények módosítása...  Tovább »

Rétvári Bence szerint a kancellári rendszer bevezetésével semmi nem fenyegeti a felsőoktatási intézmények alaptörvényben definiált önállóságát és...  Tovább »

A jövőben várhatóan nem tartalmazza a nemzeti felsőoktatási törvény a gazdasági igazgatói posztot a felsőoktatási intézményekben - az Országgyűlés...  Tovább »

Hétfő délután vitázik a parlament az oktatási törvénycsomagról: többek közt ekkor derül ki, hogy a felsőoktatási intézményekben bevezetik-e a...  Tovább »

Kockázatosnak tartja a kettős vezetést a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöksége, amely szerint csak alaposan definiált, átgondolt...  Tovább »

Gyökeresen átalakítaná a felsőoktatást az új államtitkár, szerinte ugyanis az elmúlt években olyan oktatási formákat és szakokat vezettek be...  Tovább »

A Felsőoktatási Kerekasztal azonnali összehívását követeli az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), amely aggodalmát fejezi ki és tiltakozik...  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X