Rétvári Bence szerint a kancellári rendszer bevezetésével semmi nem fenyegeti a felsőoktatási intézmények alaptörvényben definiált önállóságát és...  Tovább »

A jövőben várhatóan nem tartalmazza a nemzeti felsőoktatási törvény a gazdasági igazgatói posztot a felsőoktatási intézményekben - az Országgyűlés...  Tovább »

Hétfő délután vitázik a parlament az oktatási törvénycsomagról: többek közt ekkor derül ki, hogy a felsőoktatási intézményekben bevezetik-e a...  Tovább »

Kockázatosnak tartja a kettős vezetést a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöksége, amely szerint csak alaposan definiált, átgondolt...  Tovább »

(x)

A BGF-en találkoznak a fiatal közgazdászok

Idén a Budapesti Gazdasági Főiskola rendezi hazánk legnagyobb felsőoktatási tudományos seregszemléjének, a XXXII.  Tovább »

Gyökeresen átalakítaná a felsőoktatást az új államtitkár, szerinte ugyanis az elmúlt években olyan oktatási formákat és szakokat vezettek be...  Tovább »

A Felsőoktatási Kerekasztal azonnali összehívását követeli az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), amely aggodalmát fejezi ki és tiltakozik...  Tovább »

"Értetlenül áll" a felsőoktatási törvény módosítása előtt a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) - olvasható...  Tovább »

A kormány a felsőoktatási törvény módosítását kezdeményezi, a változtatással lehetővé válik szeptembertől a kancellári rendszer bevezetése a...  Tovább »

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a felsőoktatási törvény mihamarabbi módosítást fogja kérni az ágazatért felelős...  Tovább »

Középfokú nyelvvizsgához kötnék a rektori megbízást, oktatói és kutatói munkakörökben pedig legfeljebb hetvenéves...  Tovább »

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) szabad rektorválasztást kér, és nem tartja elfogadhatónak az intézményvezetői...  Tovább »

Az illetékekről, a közalkalmazottak jogállásáról, a Magyar Tudományos Akadémiáról, a személyi jövedelemadóról, az...  Tovább »

Az állami ösztöndíj átdolgozásának célja, hogy olyan feltételek jöjjenek létre a felsőoktatás finanszírozásában...  Tovább »

Ma tárgyalt a parlament a felsőoktatási törvény módosításáról, amely alapján változnak a hallgatói szerződések szabályai.  Tovább »

Húsz éven belül kellene ledolgozniuk az állami ösztöndíjas hallgatóknak tanulmányi idejüket - tartalmazza többek...  Tovább »

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X