Két kérdés maradt a CEU működése kapcsán, ha ezeket sikerül tisztázni, létrejöhet a megállapodás a kormány és New York állam között – nyilatkozta a...  Tovább »

Kettős beszédet folytat a kormány a CEU ügyében: miközben Brüsszelnek hetente hangoztatja, hogy nem lép vissza a nemzetközi botrányokat kavart...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Második szakaszba léptetheti jövő csütörtökön az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási törvény ügyében még április végén kezdeményezett...  Tovább »

A magyar felsőoktatási törvény nem támaszt teljesíthetetlen követelményeket a külföldi egyetemekkel szemben - hangoztatta a Külgazdasági és...  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök leszögezte, hogy kormánya teljes mértékben eleget kíván tenni az Európai Bizottság (EB) által a magyar felsőoktatási...  Tovább »

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője szerint Magyarországon nem lehet törvényeket felfüggeszteni.  Tovább »

Vizsgálatot indít az Európai Bizottság a magyar felsőoktatási törvény előző heti módosításával kapcsolatban.  Tovább »

Az Országgyűlés ma a kormány kezdeményezésére kivételes eljárásban megtárgyalja, majd el is fogadhatja a felsőoktatási törvény azon módosítását...  Tovább »

A külföldi egyetemek működéséhez szükséges nemzetközi szerződés föderatív államokat érintő pontosítására fogadott el változtatásokat a felsőoktatási...  Tovább »

A Közép-európai Egyetem (CEU) jövője az amerikai-magyar kormányközi tárgyalásokon múlik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth...  Tovább »

A felsőoktatás elfeledett problémája lett a néhány éve működő kancellária rendszerének bevezetése, pedig több százezer egyetemi polgárt érint, hogy...  Tovább »

Több felsőoktatási intézmény is új szerkezetben, új névvel működik 2017-től. Összeszedtük a változásokat.  Tovább »

Az egyetem legendás fizika oktatója szerint a felsőoktatási rendszer arra kényszeríti az egyetemeket, hogy olyan tárgyat is tanítsanak a...  Tovább »

Februártól megalakulnak a konzisztóriumok a felsőoktatási intézményekben - jelentette be a felsőoktatási államtitkár szerdán Budapesten.  Tovább »

Úgy tűnik, fellélegezhetnek azok a hallgatók, akiknek a felsőoktatási törvény módosítása miatt csak pár hetük lett volna arra, hogy leadják a...  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X