Átlagosan 1 millió 100 ezer forint – ennyit kell fizetniük azoknak az egyetemistáknak és főiskolásoknak, akik állami...  Tovább »

A felsőoktatás kérdéseit dolgozzák fel a Törvényhozói Színház amatőr színészei interaktív előadás keretében, a...  Tovább »

Ha a tandíjat túl gyorsan és mindenkire kötelezően bevezetnék - azaz megvalósulna Orbán Viktor terve, és minden diák...  Tovább »

Az MSZP szerint az ország elszegényedéséhez vezet az, ha a miniszterelnök által elmondottak szerint alakítják át a...  Tovább »

A Jobbik szerint "álságos" Orbán Viktornak az a kijelentése, hogy a tandíjat ellenzi, miközben kormányra kerülve...  Tovább »

Néhány év alatt úgy kell átalakítani a felsőoktatás rendszerét, hogy minden diák maga tudja állni a tanulási...  Tovább »

Demokratikus és esélyteremtő felsőoktatási rendszer kialakítását ígéri az MSZP 2014-es kormányra kerülése esetén, a...  Tovább »

Elfogadta az Országgyűlés csütörtökön a hallgatói szerződésekről szóló szabályokat a felsőoktatási törvény...  Tovább »

Úgy tűnik, a rektorok többsége beletörődött a kormány felsőoktatási integrációs terveibe.  Tovább »

A röghöz kötés is egy populista jelszó, szó sincs erről, és az is tévhit, hogy a kormány csökkenti a felsőoktatás...  Tovább »

Az Alkotmánybíróság visszadobta a röghöz kötésről szóló rendeletet, szeptemberben mégis alá kell majd írni a hallgatói szerződéseket.  Tovább »

Három nappal azután, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) megsemmisítette a hallgatói szerződéseket szabályozó...  Tovább »

Nem a hallgatói szerződésekről szóló intézkedés az egyetlen, amely kidolgozatlan és átgondolatlan, a kormány...  Tovább »

A szabályozási összhang megteremtésével és jogtechnikai pontosításokkal indokolja a nemzeti felsőoktatási törvény...  Tovább »

Az oktatási államtitkárság úgy kívánja módosítani, még életbe lépése előtt a felsőoktatási törvényt, hogy az ne...  Tovább »

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X