Felsőoktatás Eduline

Végigvonultak Budapesten a tüntető egyetemisták

Elolvasom

Több száz egyetemista tüntetett a kormány felsőoktatási intézkedései ellen hétfő este Budapesten. A tiltakozás az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karának aulájában kezdődött délután négykor, majd a diákok a Petőfi hídon át a Kossuth térre vonultak. A demonstráció este kilenckor a Clark Ádám téren ért véget. Szerdán folytatják.

Érettségi-felvételi Zubor Zalán

Egyetemfoglalás és tüntetés jön: odacsapnak a dühös diákok?

Elolvasom

Hétfő délután a Hallgatói Hálózat szervez fórumot, szerdára a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) ígér demonstrációt – a 2013-as keretszámokról szóló döntés után öt nappal megkezdődtek a tiltakozások a felsőoktatást érintő kormányzati intézkedések ellen. Több felsőoktatási intézményben sztrájkbizottságot hoztak létre, a nagyobb vidéki egyetemeken tiltakozásokat és fórumokat szerveznek a hallgatók.

Felsőoktatás Gál Éva Laura

Ezt sem fogják megköszönni a diákok a kormánynak: korrigálás eredmény nélkül?

Elolvasom

„Tízezres mozgásteret” és „jelentős” átcsoportosítást ígért a 2012-es keretszámok miatt elégedetlenkedő felvételizőknek az oktatási államtitkárság, a bölcsész-, jogi, társadalomtudományi és gazdasági alapszakokra jelentkezők azonban így sem járnak majd jobban, ezek a képzések a pótfelvételi előtt sem kapnak plusz ösztöndíjas helyeket.

1 2