Felsőoktatás Eduline

Nagyon elégedett az oktatási államtitkár: a kancellárok hozták egyenesbe az egyetemeket?

Elolvasom

Az Emmi oktatásért felelős államtitkára átadta az állami felsőoktatási intézmények élére kinevezett kancellárok megbízóleveleit csütörtökön. Palkovics László a budapesti rendezvényen azt hangoztatta, hogy a három évvel korábban bevezetett kancelláriarendszernek köszönhetően az egyetemek jelentős része már jól működik.

Felsőoktatás Eduline

Népszava: ennyi volt, távozhat a felsőoktatási államtitkár

Elolvasom

Nagy a feszültség az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkárságán, a szakemberek sorra állnak fel, és hagyják ott az államtitkárságot - írja a Népszava, amely úgy tudja, Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár nemsokára távozik, helyére a helyettes államtitkár, Maruzsa Zoltán kerülhet.

Felsőoktatás eduline/mti

Palkovics: 17 milliárddal nő jövőre a felsőoktatás támogatása

Elolvasom

Jövőre 17 milliárddal több pénzből gazdálkodhat a felsőoktatás, amely elegendő lesz a megfelelő működéshez, és ez a növekedés fontos előrelépés a hallgatói létszám csökkenése mellett - mondta Palkovics László felsőoktatási államtitkár az MTI-nek adott év végi interjúban, amelyben kitért arra is: jövő tavaszig minden intézménynél áttekintik a szakstruktúrát.

Érettségi-felvételi Eduline

"Máshol ilyen létezik" - megszólalt az államtitkár az érettségi nélküli felvételiről

Elolvasom

„A kormánynak nincs ilyen célja, ez félreértelmezés” – így válaszolt Palkovics László arra a kérdésre, miért korlátozná a kormány a gimnáziumi férőhelyek számát. A felsőoktatási államtitkár a Heti Válasznak ugyanakkor azt is hozzátette: „pusztán gimnáziumi érettségivel nem lehet érvényesülni a munkaerőpiacon, ehhez vagy egyetemet kell végezni, vagy szakmát kell tanulni".

Felsőoktatás MTI

Palkovics: kiváló egyetemekre és főiskolákra egyaránt szükség van

Elolvasom

Kiváló egyetemekre és főiskolákra egyaránt szükség van Magyarországon a felsőoktatási államtitkár szerint. Palkovics László erről az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) 380. tanévnyitóján beszélt pénteken Budapesten. Kiemelte: világossá kell tenni, hogy a főiskola nem kisegyetem vagy előegyetem, hanem egy másik fajta intézmény, aminek ugyanolyan missziója van, mint az egyetemeknek.

1 2 3