szerző:
Eduline

A korábbi hírekkel ellentétben nem kerül át Palkovics László minisztériumához a felsőoktatás.

©

Nem kerül át a felsőoktatás a volt oktatási államtitkár vezette innovációs és technológiai minisztériumhoz (ITM), pontosabban csak azon, speciális szegmense kerül ide, amely a hazai vállalatok piaci igényeihez képez szakembereket - írja a hvg.hu.

Az ITM e területért felelős helyettes államtitkárságához tartozik viszont a jövőben a szakképzés és a felnőttképzés is – ezeket eddig az immár pénzügyminisztériummá egyszerűsödő nemzetgazdasági tárca felügyelte.

Az innovációs és technológiai minisztériumnak a parlamenti államtitkárral együtt várhatóan nyolc államtitkára lesz. Hogy pontosan kik, arról, úgy tudjuk, még zajlanak az egyeztetések, de várhatóan a korábban meglévő vagy máshonnan átkerülő területek is új vezetőt kapnak, mivel az új miniszter a saját embereivel szeretne dolgozni.

Ő felel majd az oktatásért: mit érdemes tudni Balog Zoltán utódjáról?

Széchenyi-díjas onkológus, aki időnként furcsa nyilatkozatokat tesz - de mit érdemes még tudni Kásler Miklósról, az Emberi Erőforrások Minisztériumának leendő vezetőjéről? Kásler Miklós neve már 2014-ben felmerült, igaz, akkor még nem miniszterként, hanem Szócska Miklós egészségügyi államtitkár utódjaként.