Az emberi szemben lévő fényérzékelő sejtek elrendeződése lehet a felelős a diszlexiáért - vélik francia kutatók.  Tovább »

Óriási zavar van a köznevelési törvény legutóbbi módosításával.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Számok cáfolják a kormány állítását, amellyel beterjesztette legújabb oktatási törvénycsomagját.  Tovább »

Az utóbbi években drasztikusan esett a diszlexiás és diszgráfiás gyerekek száma, ám ez csak a statisztikában van így.  Tovább »

hirdetés

Le merjük fogadni, hogy nem tudjátok elolvasni a mellékelt szöveget.  Tovább »

Próbáld ki, milyen nehéz a diszlexiásoknak!  Tovább »

El tudjátok olvasni a képen látható írást? Így látják a betűket a diszlexiások.  Tovább »

Csaknem félmillió tanuló veszítheti el a sajátos nevelési igényű diákoknak járó segítséget Nagy-Britanniában.  Tovább »

Diszlexiáról forgatott dokumentumfilm rendezőjeként mutatkozott be Robert Redford fia, James Redford a Sundance...  Tovább »

Egyszerű és gyors vizsgálattal, agyi szkenneléssel jósolható meg, ha egy diszlexiás gyerek jó eséllyel megtanulhat olvasni - állapították meg...  Tovább »

Magyarországon a becslések szerint a diszlexiások aránya 10 és 30 százalék közé tehető, ami azt jelenti, hogy minden iskolai osztályban minimum...  Tovább »

Sok gyakorlással, sok munkával, fejlesztéssel végigküzdött általános iskolai évek után elérkezett a pályaválasztás ideje. De merre tovább?  Tovább »

Tanintézmények, amelyekben a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek számára külön foglalkozást, fejlesztést biztosítanak.  Tovább »

A kutatók megvizsgálták, vajon milyen hatással van az olvasási rendellenesség örökletességére a szülők műveltsége.  Tovább »

Kétezer magyar pedagógus, gyógypedagógus válaszolt egy nemzetközi felmérés kérdéseire annak érdekében, hogy a gyenge olvasástól a diszlexiáig...  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X