Közoktatás MTI

Egy csomó előadásból válogathatnak a kitűnő tanulók

Elolvasom

Szakmai összefogás eredményeként az utazó cirkuszok is csatlakoztak a kitűnő bizonyítvány mellé járó ajándék cirkuszjegyek érvényesítéséhez, így mostantól az Exit, a Hungária, az Ötvös és a Magyar Klasszikus Cirkusz előadásait is megtekinthetik a tanév végén ajándékjegyet kapott diákok.

Felsőoktatás Eduline

Pótvizsga és bizonyítványosztás: mikor lehet reklamálni?

Elolvasom

Az elmúlt években több iskolában könyvtári tartozás vagy a be nem fizetett osztálypénz miatt nem adták ki a diákoknak a bizonyítványokat – pedig ezt a jogszabályok szerint nem tehették volna meg. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a bizonyítványosztásról, a pótvizsgákról és a fellebbezésről.

Közoktatás Eduline

Elfeledett tantárgyak: hová tűnt a kézimunka, az erkölcstan és a vegytan?

Elolvasom

Szabad beszélgetés, kézimunka, az ember élete, szépírás – ma már nemcsak a diákok, hanem a tanárok számára is ismeretlenek ezek a tantárgyak, pedig a 20. század első felében az elemi és polgári iskolák tantervének fontos része volt. Sok közülük beolvadt más tantárgyakba, átalakult vagy teljesen kikopott az oktatásból. De olyan tárgyra is találunk példát, amely sokévnyi elfeledettség után – úgy tűnik – ismét része lesz a kötelező tananyagnak.

1 2