Közoktatás Eduline/MTI

Egyre több a végzettség nélküli fiatal, újra előtérbe került a tankötelezettség korhatárának kérdése

Elolvasom

Egyre nő a legfeljebb alapfokú végzettséggel rendelkező 18-24 évesek és az iskolába nem járó 14-18 évesek aránya Magyarországon. Roma szervezetek a tankötelezettség korhatárának 18 évre való visszaállításáért kezdtek aláírásgyűjtésbe, az innovációs minisztérium viszont inkább a szülők számára írná elő, hogy taníttassák tovább a gyereküket.

Közoktatás MTI

Kiállnak az igazgató mellett Kecskeméten

Elolvasom

Nagyjából 350-en írták alá Kecskeméten azt levelet, amelyet az Országgyűlés oktatási bizottságát vezető Dúró Dórának küldtek el, segítséget kérve tőle a Bányai Júlia Gimnázium szakmai színvonalának megőrzéséhez - közölte keddi számában a Népszabadság aláírókat idézve.

Közoktatás Eduline

Aláírásgyűjtés háború robbant ki egy romániai iskola elnevezése körül

Elolvasom

Marosvásárhely románsága egy román nacionalista költőről, a helyi magyarság pedig Marosvásárhely egykori polgármesteréről, Bernády Györgyről akarja elnevezni a város egyik iskoláját, a két javaslat támogatása érdekében aláírásgyűjtést indítottak a lakosság körében - számolt be róla pénteken a Krónika című erdélyi napilap.

Közoktatás Eduline

A falusi iskolák után a városiakra is lakat kerül

Elolvasom

Dunaújváros, Salgótarján és Tatabánya mellett több kistelepülés és budapesti kerület is bezárja vagy összevonja iskoláit. Kevés a gyerek, sok a kiadás – ezzel magyarázzák döntésüket az önkormányzatok, amelyek évente több mint százmillió forintos megtakarítást remélnek az átszervezésektől. Sok helyen még nem született végleges döntés, ezért egyelőre még nem lehet tudni, hány tanár veszíti el az állását.